Datum objave: 22.09.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Z željo približati raziskovalno dejavnost mladim, s tem pa tudi predstaviti poklic raziskovalk in raziskovalcev najširši javnosti, bo v petek, 30. septembra, po vsej Evropi potekala Evropska noč raziskovalcev.

Evropska noč raziskovalcev je projekt Evropske unije in njenega okvirnega programa Obzorje Evropa 2021–2027. Projekt Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani s podnaslovom Humanistika, to si ti! vključuje še deset fakultet in dve akademiji Univerze v Ljubljani, Inštitut za novejšo zgodovino, Pedagoški inštitut ter druge partnerje. Glavno temo projekta v letih 2022 in 2023 izraža slogan Človek, žival, saj se globalni izzivi dotikajo tako ljudi kot živali.

V petek, 30. septembra, bo osrednji dogodek na Novem trgu, kjer bodo na znanstvenem bazarju ves dan potekale predstavitve, delavnice, predavanja, dogajanje pa bodo spremljali tudi razstave, filmi in koncerti. Pestro bo dogajanje tudi na številnih drugih lokacijah v Ljubljani, saj bodo raziskovalke in raziskovalci odprli vrata svojih fakultet in laboratorijev ter predstavili svoje delo.

Vljudno vabljeni k ogledu programa na projektni spletni strani in vljudno vabljeni na Evropsko noč raziskovalce.

Evropska noč raziskovalcev