Datum objave: 27.09.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ljubljana, 26. 9. 2022 – Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič je danes gostil delegacijo estonskih rektorjev. Namen srečanja je bil pogovor o organiziranosti in vodenju univerz in fakultet, nacionalni visokošolski in raziskovalni politiki, digitalizaciji visokega šolstva in načinih financiranja univerz.

Predstavniki estonske delegacije – rektorji Univerze v Tartuju, Estonske akademije za umetnost, Talinske univerze za tehnologijo, Estonske akademije za glasbo in gledališče in Univerze v Talinu – , Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem so se na delovnem srečanju pogovarjali o vodenju fakultet, pedagoških in raziskovalnih usmeritvah, ciljih internacionalizacije študijskih programov ter podpornih in drugih storitvah, ki so na voljo študentom na nacionalni in institucionalni ravni. Hkrati so potekali tudi pogovori s predstavniki Akademije za glasbo, Fakultete za arhitekturo, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Pedagoške fakultete in Medicinske fakultete.

»Veseli nas, da so estonske univerze prepoznale pomen in rezultate našega dela. V čast nam je, da smo lahko z njimi delili svoje dobre prakse, hkrati pa smo z estonskimi univerzami našli veliko skupnih točk. Vsi delujemo v majhnih državah in z omejenimi sredstvi za visokošolsko in raziskovalno dejavnost, zato je izmenjava izkušenj med takšnimi univerzami še posebej pomembna in koristna. Oboji smo izrazili željo, da bi sodelovanje v prihodnosti še okrepili, je ob obisku povedal rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič.

Rektor Univerze v Ljubljani gostil delegacijo estonskih rektorjev

Avtor fotografije: Anže Malovrh/STA