Datum objave: 09.11.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Rektor Univerze v Ljubljani Gregor Majdič in dekanja Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar sta se danes srečala z veleposlanico Francoskega veleposlaništva v Sloveniji Florence Levy in direktorjem Francoskega inštituta v Sloveniji Karlom Cogardom.

Ob potrditvi dosedanjega vsestranskega odličnega sodelovanja tako pri študentskih izmenjavah kot pri raziskovalnem delu so se dogovorili, da bodo skupaj identificirali nišna področja, kjer bi lahko to sodelovanje še nadgradili in pripravili skupne projekte. Hkrati je veleposlanica izrazila velik interes in podporo, da bi tudi v univerzitetnem okolju še okrepili promocijo francoskega jezika in kulture.

V predstavitvi UL je rektor izpostavil našo mednarodno usmerjenost in sodelovanje v pomembnih evropskih in globalnih mrežah, med drugim v mreži evropskih univerz EUTOPIA in Mednarodne mreže evropskih raziskovalno usmerjenih univerz The Guild. V teh okvirih se UL osredotoča na sodelovanje z Zahodnim Balkanom in tudi z afriškimi državami, pri čemer bi po besedah rektorja želeli krepiti akademske ekosisteme v samih afriških državah, ne pa spodbujati bega možganov.