Datum objave: 16.11.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (UL FF) študijsko leto 2022/23 posvečajo jezikom, zato so ga poimenovali Leto jezikov FF. Pod geslom Jezikava FF bodo v tem in naslednjem letu potekali številni dogodki s širšega jezikovnega in jezikoslovnega področja, namenjeni zainteresirani javnosti. Eden od osrednjih dogodkov je cikel predavanj FF govorí v letu jezikov, ki se s prvim predavanjem začenja 16. novembra 2022.

Prvo javno predavanje v ciklu FF govorí v letu jezikov bo v sredo, 16. 11. 2022, ob 18. uri (pred. 15 na UL FF), predaval bo akad. prof. dr. Marko Snoj, Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje UL FF, ISJFR ZRC SAZU. Predavanje z naslovom Etimologija in Slovenci se začne z odgovorom na vprašanje, kaj je bila etimologija nekdaj, kaj je danes in kakšne poti vodijo do verjetne ali gotove etimološke razlage. Nadaljuje se z najpomembnejšimi mejniki v razvoju etimološke znanosti, pri katerih smo Slovenci sodelovali v zavidljivem obsegu. Razvoj in stanje etimologije sta ilustrirana s poljudnimi in nazornimi razlagami.

Napovedi preostalih predavanj v ciklu so na voljo na tej povezavi.

Kot vodilna ustanova na področju jezikovnega izobraževanja v slovenskem prostoru si na UL FF prizadevajo za promocijo učenja in poučevanja sodobnih, klasičnih in drugih starih jezikov, ki jih v okviru študijskih programov, predmetov, lektoratov in tečajev poučujejo kar 52.

Vabljeni k spremljanju aktualnih dogodkov ob Letu jezikov FF na tej spletni strani. Sledite jim lahko tudi prek Facebooka. Za morebitna vprašanja jim pišite na .
 

Jezikava FF