Datum objave: 18.11.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabimo vas na usposabljanje z naslovom »Načrtovanje in izvedba zaključnih predmetov– izbor dobrih praks, ki ga boizvedel prof. dr. Robert HauhartUniverzeSaint Martin'siz ZDA. Usposabljanje bo v četrtek, 24. novembra2022,ob 12. uri (4 pedagoške ure) na Fakulteti za družbene vede, predavalniciP10.

Robert Hauhart, avtor monografije Designing and Teaching Undergraduate Capstone Courses (Načrtovanje in izvedba zaključnih predmetov) je profesor in nekdanji predstojnik Oddelka za družbo in socialno pravičnost na Univerzi Saint Martin's v Laceyu v Washingtonu.

Knjiga Designing and Teaching Undergraduate Capstone Courses je praktično, z raziskavami podprto usposabljanje za načrtovanje predmeta, ki je dragocen tako za študenta kot za fakulteto. Obravnava načrtovanje, vodenje in poučevanje zaključnih predmetov v celotnem dodiplomskem učnem načrtu, usmerja oddelke, ki želijo dodati zaključni predmet, tistim, ki ga imajo, pa omogoča, da ga primerjajo z drugimi v stroki. Predstavljene zamisli so podprte z regionalnimi in nacionalnimi raziskavami, ki pomagajo razumeti, kaj je običajno, kaj izjemno, kaj deluje in kaj ne. Prav tako vsebuje dodatne informacije, ki so specifične za različne oddelke v celotnem učnem načrtu, vključno z naravoslovjem, družboslovjem, humanistiko, likovno umetnostjo, izobraževanjem in strokovnimi programi.

V nacionalni raziskavi o vključenosti študentov in pobudi LEAP Združenja ameriških kolidžev in univerz (Association of American Colleges and Universities) je bilo ugotovljeno, da je to praksa z velikim učinkom, saj se z zaključnimi predmeti v zadnjih letih študija zaključi projekt, ki združuje in uporablja vse, kar se je študent naučil. Projekt je v obliki raziskovalne naloge, predstave, portfelja ali razstave in je namenjen predstavitvi najboljšega dela študenta v zaključnem letniku. To usposabljanje je vodnik za oblikovanje zaključnega predmeta za vašo fakulteto ali oddelek, ki povezuje dodiplomsko učenje na način, ki bogati študenta in dodaja vrednost izkušnjam na fakulteti. Zaključni predmeti se običajno ponujajo v oddelčnih programih, vendar so vse pogostejši tudi v splošnem izobraževanju. Fakultete, ki želijo dodati glavni predmet ali oživiti obstoječega, morajo razumeti, kaj sestavlja učinkovit program. Knjiga O Designing and Teaching Undergraduate Capstone Courses zagotavlja jasen in pregleden povzetek obstoječih raziskav in ponuja strokovne napotke za uspešno izvedbo študijskih programov.

Število mest na delavnici je omejeno.
Prijava na usposabljanje

Dodatne informacije: .