Datum objave: 23.11.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na svetovnem kongresu socialnega dela »Social Work Education and Social Development v Seulu (25.–28. 10. 2022) v organizaciji International Council of Social Welfare in International Association of the Schools of Social Work (IASSW), ki združujeta svetovne šole za socialno delo in strokovnjake v socialnem varstvu, je imela plenarno predavanje Prof. Dr. Darja Zaviršek, dobitnica nagrade Eileen Younghusband Memorial Lecture za leto 2022. Nagrado vsake dve leti podeljuje IASSW.

Eileen Younghusband (1902–1981) je bila vplivna pri razvoju izobraževanja za socialno delo in internacionalizaciji; med leti 1961 in 1968 je bila predsednica IASSW, njena dela so v petdesetih letih 20. stoletja odločilno vplivala na moderno izobraževanje za socialno delo. Prof. dr. Darja Zaviršek je bila za prestižno nagrado izbrana zaradi svojih znanstvenih dosežkov in mednarodnega delovanja v socialnem delu.

Pred svetovnim občinstvom v Južni Koreji je nastopila s predavanjem: Social Work's Work for the Future: Imagining Life Beyond Patches of War and Peace.

Prof. dr. Darja Zaviršek in predsednica IASSW prof.dr. Annamaria Campanini

Prof. dr. Darja Zaviršek in predsednica IASSW prof.dr. Annamaria Campanini