Datum objave: 28.11.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

VSA PROSTA MESTA SO ZASEDENA, ČAKALNA LISTA JE POLNA

 

V okviru Programa usposabljanj za kulturo kakovosti UL vabimo zaposlene Univerze v Ljubljani na e-usposabljanje

POMEN IN PRAVILNA IZVEDBA SWOT ANALIZE (celovite analize prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti)

Usposabljanje je namenjeno zaposlenim na UL, ki se pri svojem delu srečujete s potrebo po izvedbi sistematične analize organizacije (oz. njenega posameznega dela, npr. organizacijske enote ali službe) in njenega okolja (in sicer tako ožjega okolja, kot je npr. univerzitetno okolje, kot tudi širšega okolja, kot je npr. ekonomsko, tehnološko, pravno ipd. okolje). Seznanili se boste z osnovnimi odgovori, »zakaj« in »kdaj« uporabiti SWOT analizo ter kako jo pravilno metodološko izvesti. Izvajalec bo z udeleženci pregledal primere dobrih in slabih praks izvedenih SWOT analiz, ki jih bo prejel od udeležencev oz. od organizatorja delavnice (UL) ter svetoval, kako SWOT analizo bolje izvesti.


IZVAJALEC: prof. dr. Tomaž Čater, raziskovalec, predavatelj in svetovalec na področju managementa in organizacije, Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta
Prof. dr. Tomaž Čater je redni profesor za področje managementa. Med njegovimi preteklimi in sedanjimi funkcijami na fakulteti velja izpostaviti funkcijo predstojnika Študija na daljavo, predstojnika Katedre za management in organizacijo ter vodje magistrskega programa Management v športu. Njegova glavna področja raziskovanja, poučevanja in svetovanja so konkurenčne prednosti podjetij, strateški management, družbena in okoljska odgovornost podjetij ter management v športu. Kot gostujoči profesor je med drugim deloval na univerzah v Indiani (ZDA), Chemnitzu in Regensburgu (Nemčija) ter Dubaju (ZAE). Je avtor ali soavtor 65 znanstvenih člankov v revijah, med katerimi je tudi večkrat nagrajeni članek v prestižni reviji Organizational Research Methods. Kot svetovalec svoje znanje prenaša tudi v poslovno prakso podjetij, kot so Domel, Elektro Gorenjska, Petrol, Voka Snaga, Zavarovalnica Triglav in mnoga druga.
 
TERMIN IN TRAJANJE: 2 šolski uri, v torek, 6. decembra 2022, ob 11:00
 
LOKACIJA: Zoom
 
VSEBINA: (1) uporabnost SWOT analize ter njene prednosti in slabosti; (2) alternativni pristopi k SWOT analizi; (3) najpogostejše napake pri izvedbi SWOT analize; (4) delavnica s primeri in diskusija.
NAMEN: Na usposabljanju se bodo udeleženci seznanili s potekom in najpogostejšimi napakami pri izvedbi SWOT analize. S tem želimo izboljšati procese analize na UL in posameznih članicah oz. njihovih posameznih organizacijskih enotah.
 
PRISTOP: (1) predstavitev SWOT analize in njenega poteka; (2) delavnica z razpravo o primerih SWOT analize na članicah UL.
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: do 24
 
Rok za prijavo je do zapolnitve prostih mest, zaradi aktivne narave dela je število mest omejeno na 24.
V primeru, da ste se delavnic že udeležili, vas prosimo, da se ne prijavljate in s tem omogočite udeležbo kolegom.
Udeležba je brezplačna, prijavijo se lahko zaposleni in zaposlene na Univerzi v Ljubljani.
Vljudno vabljeni!
Fotografija: Firmbee na Unsplash

Fotografija: Firmbee na Unsplash