Datum objave: 13.01.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Univerza v Ljubljani je s 4. januarjem 2023 zaključila večmesečno akcijo Srčna UL, katere namen je bil reševanje kratkoročnih finančnih težav študentk in študentov, ki zaradi aktualnih razmer s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov ali stroškov, povezanih s študijem. V sklopu projekta, izvedenega v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine, smo zbrali 12.000 evrov, ki bodo namenjeni tistim v finančni stiski. 

V času trajanja razpisa smo za humanitarno akcijo Srčna UL prejeli skupaj 31 vlog oziroma prošenj študentk in študentov za sofinanciranje bivanjskih stroškov, najemnine, živil in obleke, študijskega materiala ali študiju namenjene računalniške opreme. 

Finančna sredstva smo prejeli z različnih naslovov; študentskih in strokovnih društev, članic, podjetij ter mnogih posameznic in posameznikov, ki so sredstva donirali preko SMS sporočil. Prav tako je bil v namen zbiranja sredstev organiziran Dobrodelni koncert Srčna UL, kjer so nastopili študentski simfonični orkester Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, Combo band Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in Ansambel saksofonov 96, ki ga prav tako sestavljajo naše študentke, študentje, profesorice in profesorji. Obiskovalke in obiskovalci so namesto nakupa vstopnice sredstva donirali v humanitarni namen.

Vsem donatorkam in donatorjem se iskreno zahvaljujemo! 

Za študentke in študentke v stiski smo zbrali 12.000 evrov