Datum objave: 23.01.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Univerza v Ljubljani vabi na posvet Študentke in študenti, ki zmorejo in hočejo več: podpora med študijem, ki bo v četrtek, 26. 1. 2023, ob 9.00 v predavalnici P 104 (prvo nadstropje) Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Snežniška ulica 5. Namen posveta je predstaviti obstoječe stanje dela z nadarjenimi študentkami in študenti in ga umestiti v evropski visokošolski prostor, izpostaviti zaznane izzive in vprašanja, ki se odpirajo in spodbuditi strokovni dialog o nadaljnjem delu. Učinkovita podpora, svetovanje in spodbujanje razvoja nadarjenosti niso pomembni le za nadarjene posameznike, temveč tudi za družbo v celoti.

Kdo so nadarjeni? Kakšni so pozitivni učinki podpore v razvoju nadarjenih študentk in študentov? Kako podpreti učitelje in druge strokovnjake za učinkovito mentorstvo nadarjenim?

Vljudno vabljeni na posvet, kjer bomo skozi primere dobre prakse in razpravo poskušali poiskati odgovore in oblikovati predloge, ki bodo osnova za širšo javno razpravo.

Prijave sprejemamo v portalu POPR.

PROGRAM POSVETA:

9.00–9.15 Uvodni nagovor
Prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat, prorektorica za študijske in študentske zadeve Univerze v Ljubljani

9.15–10.00 Uvodno predavanje – Talent Development in Higher Education
dr. Marca Wolfensberger, Hanze University of Applied Sciences, Nizozemska

10.00–10.30 Prepoznavanje in delo z nadarjenimi študenti - predstavitev analize UL
Prof. dr. Mojca Juriševič, predstojnica Centra za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti PEF UL

odmor

10.45– 12.00 Okrogla miza Nadarjeni na univerzi – izzivi in perspektiva

odmor

12.30–13.30 Predstavitev dobrih praks dela na Univerzi v Ljubljani

13.30–14.00 Diskusija in sklepne ugotovitve

14.00–15.30 Delavnica z dr. Marco Wolfensberger

Zaposleni na Univerzi v Ljubljani, ki še niste registrirani v portalu POPR: kliknite na povezavo (skupina Zaposleni) in na Registracija, kjer v obrazcu izpolnite podatke. Po prejetju potrditvenega sporočila se boste lahko vanj prijavili z izbranim uporabniškim imenom in geslom. Opomba: Portal (še) ni povezan z digitalno identiteto UL.

Zaposleni na Univerzi v Ljubljani, ki ste registrirani v portalu POPR: prijavite se tukaj s svojim uporabniškim imenom in geslom.

Če niste zaposleni na Univerzi v Ljubljani, kliknite na povezavo (skupina Ostali) in na Registracija, kjer v obrazcu izpolnite podatke. Po prejetju potrditvenega sporočila se boste lahko vanj prijavili z izbranim uporabniškim imenom in geslo.