Datum objave: 23.01.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Enega najbolj pomembnih županov, kar jih je mesto Ljubljana imelo v vsej svoji zgodovini, danes poznamo kot zaslužnega za prenovo popotresne Ljubljane, kot svobodomiselnega liberalca ter neutrudnega zagovornika Zedinjene Slovenije in združitve južnih Slovanov v skupno državo. Ivan Hribar se je z velikimi črkami zapisal v gene in politično zgodovino našega mesta. Koliko pa nam je župan Hribar poznan kot podpornik kulturnega življenja in kot literarni ustvarjalec?

Luka Kropivnik, diplomirani slovenist in rusist, magister profesor slovenistike in zgodovine nam bo v torek, 24. 1., ob 18.00 v Mestnem muzeju Ljubljana na Gosposki 15 predstavil ljubljanskega župana, diplomata, poslovneža, pisatelja Ivana Hribarja. Predavanje v okviru M_odra je rezultat njegovega raziskovanja v okviru magistrske naloge, ki je nastala pod mentorstvom izr. prof. dr. Urške Perenič in prof. dr. Boža Repeta s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in somentorstvom prof. dr. Milene M. Blažić s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Več o dogodku preberite tukaj.

V Mestnem muzeju Ljubljana mladim raziskovalcem svetujejo pri razvoju veščin učinkovite komunikacije znanstvenih dognanj, da jih na M_odru v poljudnoznanstvenemu predavanju predstavijo splošni publiki.

Izhodišča projekta sta ideja o pomembnosti učinkovite komunikacije znanosti ter zaveza, da mladim ponudijo podporo pri razvijanju veščin javne predstavitve raziskovalnega dela.

Svoje mesto na dogodku si rezervirajte z e-mailom na ali klicem na 01 24 12 506.

Udeležba je brezplačna.