Datum objave: 25.01.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

23. januarja je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani potekala celodnevna konferenca z naslovom Socialne države in revščine, organizirana ob izidu enako naslovljene znanstvene monografije.

Tako kot ima revščina tisoče obrazov – lahko je stanovanjska, prehranska, zdravstvena, energetska, okoljevarstvena itd. – je za njeno odpravljanje tisoče možnih poti, z vsemi deležniki, od države (vseh treh vej oblasti), občin, pooblaščenih institucij, civilne družbe in posameznikov. Referati s konference (program v prilogi) oziroma prispevki iz monografije bi lahko bili dobra podlaga za oblikovanje različnih ukrepov razreševanja problema revščine in socialne izključenosti v Sloveniji, konkretni zaključki konference pa bodo objavljeni naknadno, sporočajo s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani.

Predstavljeno monografijo so izdali Zveza društev za gospodarsko pravo Slovenije, Zveza društev pravnikov Slovenije, Pravna fakulteta Univerze v Mariboru in Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani. Sodelovalo je kar 37 avtoric in avtorjev, pripravili so 27 prispevkov (10 prispevkov je napisanih v soavtorstvu), avtorji pa so pravniki, sociologi in ekonomisti.

Program konference

Tisoče obrazov revščineNa fotografiji: dr. Etelka Korpič Horvat. Avtor: Boštjan Koritnik