Datum objave: 01.02.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

_MAL7952Foto: Anže Malovrh/STA.

Z veseljem sporočamo, da smo objavili razpis za mednarodne Študentske individualne raziskovalne projekte (ŠIRP) s finančno spodbudo za mobilnost za študijsko leto 2022/2023. Razpis koordinira Univerzitetna služba za mednarodno sodelovanje s pomočjo Univerzitetne službe za študente in alumne. 

Na razpis, ki bo odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 28. 7. 2023, se lahko prijavijo študentke in študentje prve in druge stopnje, ki jih zanima priprava in izvedba individualnega raziskovalnega projekta na eni od članic zveze EUTOPIA. Poleg priprave projekta, ki bo vključeval komponento študentskega raziskovalnega dela z dvema mentorjema oz. mentoricama (pregled, analiza in primerjava literature, pregled metodologij in interdisciplinarnih pristopov, delo na seminarju, diplomski nalogi ali članku itd.), mora projekt nujno vključevati tudi predlog mobilnosti na univerzi gostiteljici (dodana vrednost obiska predlagane univerze, obisk knjižnic in laboratorijev/raziskovalnih skupin ter drugih aktivnosti, ki podpirajo mednarodni študentski projekt).

Projekte bomo v celoti financirali iz Razvojnega stebra financiranja. Ena od posebnosti razpisa je možnost financiranja virtualnih mobilnosti, do katere so upravičeni študentke in študenti s posebnim statusom.

Študentke in študentje bodo v prijavni obrazec vnesli osebne podatke (ime, naslov, TRR, fakulteto ipd.) in priložili obrazec (v priponki):

Obrazca študent/-ka izpolni v angleščini skupaj z mentorjema oz. mentoricama.

Kaj moram narediti?

  1. Natančno preberi razpis.
  2. Poišči mentorico, mentorja na Univerzi v Ljubljani in izbrani tuji univerzi.
  3. Skupaj pripravite vsebino projekta.
  4. Izpolni prijavni obrazec, naloži zahtevane priloge in oddaj prijavo.
  5. Ko dobiš odgovor, podpišeš pogodbo o finančni spodbudi za mobilnost in se lotiš raziskovanja. 

Do kdaj in kje se lahko prijavim?

Prijave so odprte od 1. februarja 2023 do porabe sredstev oz. najkasneje do 28. julija 2023. Prijave sprejemamo prek obrazca, do katerega dostopate s svojo UL digitalno identiteto.

Celoten razpis je dostopen tukaj.

Prijave in koordinacijo bomo vodili v Službi za mednarodno sodelovanje UL. Za več informacij se lahko študentke in študenti obrnejo na