Datum objave: 03.02.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Med 28. januarjem in 4. februarjem 2023 so na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo) in Inovacijsko-razvojnem inštitutu Univerze v Ljubljani gostili 18 univerzitetnih učiteljev iz Butana, ki so se udeležili nadaljevalnega izobraževanja za uporabo in uvedbo kvalitativnih metodologij v obstoječe učne programe. V Erasmus+ projektu HAPPY (www.happy-project.eu), ki ga koordinira Vrije Universiteit Amsterdam, obe članici UL sodelujeta s štirimi butanskimi visokošolskimi institucijami, in sicer z Royal Thimphu College (RTC), Sherubtse College, College of Language and Culture Studies (CLCS) in Norbuling Rigter College (NRC).

Izobraževanje je obsegalo različne tematike ter izmenjavo izkušenj, in sicer s področja akademske kulture, mednarodnega povezovanja, dokumentacije in arhiviranja, senzorne in avdio-vizualne etnografije, uporabe programske opreme za obdelavo kvalitativnih podatkov, razvoja po meri ljudi, aplikativne antropologije ter multimedije in digitalizacije (zadnje v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani). Potekala je tudi predstavitev praktičnih primerov uporabe kvalitativno pridobljenega znanja, in sicer v Razvojni agenciji Postojna, Parku Škocjanske jame in Mestni občini Ljubljana.

Skupini se je pridružil tudi pilot Matevž Lenarčič, ki je predstavil projekt »GreenLight WorldFlight in sodelovanje z Butanom pri merjenju koncentracije črnega ogljika v zraku. V petek, 3. 2. 2023, je skupino iz Butana sprejel tudi rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič.

 

obiska skupine 18 univerzitetnih učiteljev iz ButanaFoto: Tilen Šoštarič