Datum objave: 10.03.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Poročilo koncert PF 1.jpg

Na predvečer praznika žena je Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani po dvoletnem zatišju organizirala tradicionalni koncert v Festivalni dvorani. Koncerta se je udeležilo več kot 300 poslušalk in poslušalcev.

Koncert je odprl dekan UL PF, prof, dr. Saša Zagorc, ki je poudaril, da koncerta iz znanih razlogov študenti in študentke nekaj let niso mogli pripraviti, »zato sta prireditev in prisotnost vseh vas tudi dokaz, kako trdno se je zasidral koncert v spomin in srca ljubiteljev glasbe in drugih umetnosti«. Po besedah dekana tokratni koncert in nastopajoči dokazujejo, da obstaja še druga plat zgodbe, in sicer da se lahko študij in ustvarjanje prava ter ukvarjanje z umetnostjo medsebojno plemenitijo: »Znanja, veščine in spretnosti, kot so natančnost, inovativnost in komunikativnost ter druge, pridejo še kako prav na obeh področjih. Sadove večletnega truda številnih naših talentiranih kolegov in kolegic lahko danes podoživimo skupaj.«

V osrednjem, umetniškem delu prireditve, se je zvrstilo 14 umetniških točk v izvedbi študentov in zaposlenih na UL PF ter zunanjih gostov. Vsakega od nastopov je pospremil bučen aplavz, zaključek pa je pripadel študentki Kaji Deutschbauer, ki je tudi zasnovala letošnji koncert študentov in zaposlenih na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Ob zahvali dekanu in vodstvu UL PF, Klubu Alumni UL PF, ki je organiziral koncert, Pandi, in še posebej Alenki Eržen, Ireni Kordež in Boštjanu Koritniku, je poudarila, da ji kot nastopajoči in organizatorki biti del koncerta Pravne fakultete Univerze v Ljubljani pomeni daleč največji uspeh njenega študija.

Galerija z dogodka je na voljo na tej povezavi. Prireditev sta povezovala voditelja Lana Voljč in Robert Babič.

Avtor fotografij: Aljaž Sešel