Datum objave: 10.03.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Živimo v času, ko težave, ki izvirajo iz slabih odnosov in duševne kondicije, postajajo vse bolj opazne in številne. Vrvež vsakdana, aktualni izzivi in problematika hitenja skozi življenje bodo pomen kadrov, usposobljenih na področju duševnega zdravja in duhovnosti, v sedanjosti in prihodnosti zagotovo le še krepili. Na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani zato letos začenjajo z izvajanjem novega prvostopenjskega programa Človek in medosebni odnosi (ČMO), ki združuje duhovnost s temeljnimi znanji duševnega zdravja.

Študentke in študenti programa Človek in medosebni odnosi bodo raziskovali, kdo je človek, kako človek osmišlja svoje življenje, kako deluje, kaj ga motivira, kaj so njegove vrednote, kako razumeti stisko človeka, na kakšen način izkušnje zaznamujejo človeka, od kod prihajajo določeni vrednostni in idejni sistemi, kakšne so psihološke zakonitosti njegovega delovanja, kakšen pomen imajo odnosi, kako reševati napetosti in nesoglasja ter kako osmisliti človekovo trpljenje in odpuščanje.

V sklopu študijskega programa se bosta izvajali dve smeri, in sicer Zakonska in družinska terapija ter svetovanje in Teološki in religijski študiji, študij pa se bo izvajal v Ljubljani in v Mariboru. Več informacij najdete na spletni strani Teološke fakultete Univerze v Ljubljani.