Datum objave: 25.05.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Namen poziva Fundacije Študentski tolar, ki deluje v okviru ŠOU v Ljubljani, in je nastala v sodelovanju s Škisovo tržnico, je reševanje trenutne socialne stiske študentov. Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči v višini dvesto evrov prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva, ter s tem prispevati k zmanjšanju izgube dohodka študentov v stiski.

Na razpis se lahko prijavijo študenti, ki imajo v študijskem letu 2022/2023 status študenta na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji oziroma slovenski državljani, ki imajo v študijskem letu 2022/2023 status študenta v tujini.

Prijavni obrazec in informacije o razpisu se nahajajo na spletni strani Fundacije Študentski tolar. Do denarne pomoči bo upravičenih 75 prosilcev, ki bodo prejeli največ točk. Rok za prijavo je 9. junij 2023.

Fundacija Študentski tolar ima za študente Univerze v Ljubljano odprte razpise tudi za:

  • subvencionirane strokovne tečaje (tečaj slovenskega znakovnega jezika, mala vrata retorike, LinkedIn delavnica, tečaj kreativnega pisanja, osnovni tečaj šivanja, tečaj desetprstnega slepega tipkanja, digitalno oglaševanje itd.);
  • subvencionirane jezikovne tečaje (več kot 50 tečajev in stopenj);
  • brezplačno lektoriranje diplomskih in magistrskih del;
  • brezplačno psihosocialno svetovanje;
  • mladinske izmenjave in treningi Erasmus+.

Več informacij o Fundaciji Študentski tolar se nahaja na tem naslovu.