Datum objave: 25.09.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani bo od 10. do 16. marca 2024 gostiteljica dveh svetovnih kongresov – 25. Mednarodnega kongresa o poškodbah in varnosti v športih na snegu, z uradnim imenom »25th International Congress on Snow Sports Trauma and Safety«, kot tudi 38. Kongresa mednarodnega združenja za medicino športov na snegu ali »38th Congress of the International Society for Snowsports Medicine«.  Dogodka bosta potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar ter s podporo rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregorja Majdiča.  

Vabilo na kongres

Kongresa bosta vKranjski Gori, na prizorišču moških tekem FIS svetovnega pokala v alpskem smučanju (Pokal Vitranc), združila več kot 200 raziskovalcev in strokovnjakov z vsega sveta, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi vidiki varnosti v športih na snegu ter patologijam, preprečevanjem in zdravljenjem poškodb. Fakulteta za šport UL vabi k sodelovanju na kongresih z znanstvenimi prispevki: povzetke prispevkov in prijave za sodelovanje sprejemajo na spletni strani dogodka do 15. decembra 2023. 

Teme, povezane z varnostjo in medicino športov na snegu, vključujejo med drugim epidemiologijo in preprečevanje poškodb, patologijo in zdravljenje poškodb, biomehaniko, smučišča in terenske parke, varnost in uspešnost na tekmovanjih, oblikovanje športne opreme, zaščitno opremo ter nove tehnologije. Na kongresu lahko teme predstavijo tudi doktorski študenti.

Fakulteta za šport UL k sodelovanju vabi tudi prostovoljce, ki bi pomagali pri izvedbi dogodkov.

Več informacij je dostopnihna spletni strani kongresa www.isss2024.com, za dodatna vprašanja pa je na voljo tudi.