Datum objave: 28.09.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Študentke in študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v sklopu osrednjega dogodka Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! v sodelovanju s Svetom za umetnost Univerze v Ljubljani vabijo na odprtje razstave Kabinet čudes. Njihova dela skozi umetniško izražanje raziskujejo sobivanje človeka in živali. Odprtje razstave bo 29. septembra 2023 ob 18.00 v Galeriji Univerze v Ljubljani.

Na razstavi sodelujejo študentke in študenti različnih smeri, letnikov in stopenj študija na UL ALUO. Njihova dela raziskujejo sobivanje človeka in živali, ob upoštevanju etičnih, okoljskih in družbenih vprašanj, ki so jih osmislili skozi klasične grafične tehnike, risbe, slike, kipe in prostorske umestitve. Nekateri so do tematike pristopili na kritičen način, nekateri na način inovativne likovne predstavitve s sklicem na motive iz popularne kulture in stripovske podobe, nekateri so v tematiko vpeljali bolj osebno noto.

Na odprtju bo predstavljena tudi publikacija študentskih del, ki sta jo uredila Zora Stančič in Arjan Pregl, oblikovala pa podiplomska študentka smeri Grafika na UL ALUO Ana Govc.

Odprtje razstave bo 29. septembra 2023, ob 18.00 v Galeriji Univerze v Ljubljani, na rektoratu Univerze v Ljubljani, vhod z Vegove ulice 1. Razstavo si lahko ogledate tudi med 29. septembrom in 26. oktobrom 2023, vsak torek, sredo in četrtek med 16.00 in 20.00.

Sodelujoči študentke in študenti:
Špela Ambrož, Pika Basaj, Katarina Babič Derenda, Kim Benkovič, Ana Govc, Lana Hasić, Vanesa Hochkraut, Ajda Kalan, Žoel Kastelic, Ema Kobal, Petja Kocet, Lana Kosovel, Maja Klepec, Klara Frančiška Kracina, David Kucler, Klara Maček, Miha Majes, Katarina Marov, Petja Novak, Rina Jurjevčič, Liza Jutra Norčič, Zdenka Pandžić, Polona Pečan, Maks Podgornik, Klara Polajnar, Pika Potočnik, Lina Povšič, Valentin Radulović, Ana Marija Rauch, Svitlana Ryabishchuk, Gal Šnajder, Isidora Todorić, Tim Topić, Tom Winkler, Matej Zupan, Eva Žgajnar

Mentorica: izr. prof. mag. Zora Stančič

Vljudno vabljeni na odprtje razstave in k obisku galerije UL!

Pester nabor kulturno-umetniških dogodkov v organizaciji Univerze v Ljubljani in naših članic najdete na tej povezavi.