Datum objave: 09.11.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

3p, podjetnistvo, ideja.jpg

Karierni centri Univerze v Ljubljani (KC UL) vabijo študentke in študente ter alumne Univerze v Ljubljani na dogodek 3P – pripravljeni na podjetniško pot? Na dogodek ste vabljeni tudi vsi, ki vas zanima več o podjetništvu, iščete koristne informacije in spodbudo ali imate hobi oziroma idejo, ki bi ju lahko v prihodnje razvili v svojo podjetniško pot. Dogodek bo v torek, 21. novembra 2023, od 15.00 do 18.00 na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (Velika predavalnica).

Dogodek 3P bo izveden v dveh delih; v prvem delu bodo z nami gostje, ki so iz svojih zanimanj in strasti razvile podjetniške poti:

  • Ksenija Štibernik, magistrica prava, ustanoviteljica in direktorica zasebnega vrtca Kobacaj,
  • Klara Miklič, magistrica profesorica glasbene pedagogike, soustanoviteljica in vodja zasebne glasbene šole Tvoja glasba,
  • Laura Mlakar in Sara Tič, ustanoviteljici, BondBeyond, d.o.o. – TikTokable.

Moderator pogovora bo Jakob Gajšek, direktor Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, ki bo z gostjami odkrival njihove podjetniške poti od ideje do uresničitve, pomen strasti do dela, značilnosti in kompetence podjetnikov ter uspehe in ovire, s katerimi se srečujejo podjetniki.

V drugem delu bomo izvedli delavnico ABC podjetništva, v kateri se bodo prepletale izkušnje in strokovno teoretično znanje. Špela Rozman Dolenc (Ljubljanski univerzitetni inkubator) bo delila izkušnje s področja podpore startapom in izpostavila ključne korake od iskrive ideje do vzpostavitve startaupa in vstopa na trg. Nejc Ekart (študent Ekonomske fakultete UL, soustanovitelj Adanta, d. o. o. – Lime Booking) bo spregovoril o svoji navdihujoči zgodbi o razvoju inovativnega orodja za spletno naročanje Lime Booking in uspešnem vstopu na trg.

Študentke in študenti UL se na dogodek prijavite prek POPR-a s svojo veljavno digitalno identiteto UL. Prek portala POPR se prijavite tudi zunanji zainteresirani – izberete ustrezno skupino prijave in izpolnite registracijski obrazec.

Za dodatna vprašanja se obrnite na