Datum objave: 01.12.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

2020 Utrinki_iz_zivljenja FŠ_PAVLIN.jpg

Z namenom izobrazbe »visokokvalificiranih vzgojiteljev za telesno vzgojo, znanstveno proučevanje vseh vprašanj telesne vzgoje ter skrb za popularizacijo telesne vzgoje in pomoč telesnovzgojnim organizacijam pri njih napredku«, je bil leta 1953 uveden višješolski študij in ustanovljen Inštitut oziroma Višja šola za telesno vzgojo. Ta se je kasneje razvila v Visoko šolo za telesno kulturo (1960), ki je leta 1975 postala članica ljubljanske Univerze, in leta 1982 prerasla v fakulteto. 

Danes je Fakulteta za šport UL prodorna in vidna izobraževalna institucija Univerze v Ljubljani, ki prispeva k razvoju slovenskega športa, rekreacije in gibalne kulture. Za vsakim vrhunskim dosežkom, za vsako medaljo, za vsako prireditvijo in za vsako gibalno veščino je namreč znanje, ki ga je v teh letih pomagala ustvarjati tudi Fakulteta za šport. 

70. obletnico bodo obeležili s slovesnpstjo, ki bo 6. decembra v KC Španski borci. Med slavnostnimi govorci, ob dekanu fakultete za šport, prof. dr. Damirju Karpljuku, in državnem sekretarju za šport na Ministrstvu za gospodarstvo, Dejanu Židanu, bo tudi rektor UL prof. dr. Gregor Majdič