Datum objave: 31.01.2024

Kategorija: Aktualno na Univerzi

24. redna seja Senata Univerze v Ljubljani (UL) je potekala v torek, 23. januarja 2024. Senat UL je na seji potrdil, da se v prijavno-sprejemnem postopku za vpis v prvi letnik dodiplomskega študija v študijskem letu 2024/2025 sprejme omejitev vpisa za tiste dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v prvih prijavah, navedene na prvem mestu, pri katerih število prijavljenih kandidatov za vpis presega število razpisanih mest za 10 ali več odstotkov (velja za državljane držav nečlanic Evropske unije).

_MAL5725.jpgFoto: Anže Malovrh/STA

Senat UL je potrdil začetek razgovorov rektorja UL o morebitnem povezovanju s Fakulteto za tehnologijo polimerov iz Slovenj Gradca. Fakulteta za tehnologijo polimerov se bo predstavila senatorjem na eni izmed naslednjih sej. 

Senat UL je podal soglasje k letnemu delovnemu načrtu univerze, ki je del Programa dela UL za leto 2024.

Senat UL je potrdil vloge za zunanje vzorčne evalvacije naslednjih drugostopenjskih študijskih programov: Dramska igra (UL AGRFT), Gledališka in radijska režija (UL AGRFT), Elektrotehnika (UL FE), Socialno delo (UL FSD). 

Senat UL je sprejel Metodologijo izračuna števila mentorskih mest za mlade raziskovalce znotraj raziskovalnih programov na UL, ki bo članicam UL omogočal večjo prilagodljivost pri razporejanju mentorskih mest.

Naslednja redna seja Senata UL bo v torek, 27. februarja 2024.