Datum objave: 02.02.2024

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Življenjske zgodbe - foto Bor Slana STA.jpg

Modra fakulteta Univerze v Ljubljani vabi k vpisu v letni semester. Ponuja kar 19 različnih izobraževalnih programov in tečajev za starejše od 55 let. Starejši lahko izbirajo med izobraževalnimi programi s področja likovne umetnosti, glasbe, filma, izletništva, jezikov, umetnosti, zgodovine in arheologije, pisanja ter filozofije.

Izobraževanje starejših na univerzah po svetu se je začelo v prejšnjem stoletju in je izhajalo iz potreb starejših – potrebe po obnavljanju znanja, nadgrajevanju spretnosti in predvsem ohranjanju kognitivnih in fizičnih sposobnosti. Univerza s tovrstnimi aktivnostmi spodbuja vseživljenjsko učenje in deluje kot angažirana univerza v starajoči se družbi. Modra fakulteta s svojim delovanjem ustvarja stik med mlajšimi in starejšimi, vključuje starejše alumne UL, preizkuša nova znanja in teorije ter spodbuja interdisciplinarno povezovanje in razvoj.

Modro fakulteto na UL danes predstavlja več kot 40 predavateljev, ki predajajo znanje več kot 300 starejšim. Od prvih začetkov Modre fakultete pa do danes so izvedli že več kot 30 različnih izobraževalnih programov, tečajev in predavanj. Prav tako delujejo na področju medgeneracijskega povezovanja, raziskovanja in svetovanja.

Če ste starejši od 55 let in imate željo po znanju, druženju ter si želite (ponovno) občutiti študentsko vzdušje, se pridružite Modri fakulteti - skupnosti starejših Univerze v Ljubljani.

Več informacij o izobraževalnih programih v letnem semestru 2024 in prijavi nanje najdete na tej povezavi.

Bridž - foto Katja Kodba STA.JPG

Foto: Bor Slana, Katja Kodba / STA