Datum objave: 02.02.2024

Kategorija: Aktualno na Univerzi

 image005 (3).jpg

Ali v Sloveniji dovolj skrbimo za nepremično kulturno dediščino? Ali lahko skrbno prenovljeni objekti kulturne dediščine pripomorejo k trajnostnem razvoju? Kakšen je odnos Slovenk in Slovencev do politično zaznamovane arhitekturne dediščine? Kakšna je vloga arhitektov pri varovanju nepremične kulturne dediščine? Na tokratni Alumniteki, ki bo 28. februarja ob 19.00 na Filozofski fakulteti UL se bomo s strokovnjaki in alumni UL posvetili kulturni dediščini.

V februarju nadaljujemo z že enajsto Alumniteko. Če ste katero izmed preteklih Alumnitek zamudili, vabljeni, da jim prisluhnete na podcastu.

O tem, kakšno je stanje nepremične kulturne dediščine v Sloveniji danes, kakšen je naš odnos do nje in kakšne so možnosti za bolj učinkovito ohranjanje in uporabo teh objektov se bomo pogovarjali z:

doc. dr. Neža Čebron Lipovec,
doc. dr. Renata Novak Klemenčič,
doc. dr. Miloš Kosec,
izr. prof. dr. Barbara Lampič,
asist. dr. Božidar Jožef Flajšman.

Vabljeni, da se nam pridružite v sredo, 28. februarja, ob 19. uri na Filozofski fakulteti.

Alumniteke so brezplačne in odprte za vse, zaželena je le predhodna prijava.

*****

Alumniteka je cikel pogovorov z alumni UL za alumne, študente, zaposlene UL ter vse druge željne spremljanja aktualnih tem. Organiziramo jih v sodelovanju s posamezno fakulteto ali akademijo UL. K pogovoru pa skušamo privabiti strokovnjake z raznolikih področij, da na izbrano temo pogledamo z različnih zornih kotov.