Datum objave: 05.02.2024

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V Galeriji UL smo na predvečer Prešernovega dne, v sredo, 7. februarja, odprli razstavo ilustracij spletnega mesečnika kULturnica. Razstavljene so ilustracije oziroma vinjete, ki jih je za kULturnico v preteklih dveh letih ustvaril avtor likovne podobe e-obvestilnika, prof. mag. Milan Erič, ter študentke in študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ki jih mentorira doc. Suzi Bricelj. 

naslovnica za odprtje razstave kULturnicaUniverza v Ljubljani je na slovenski kulturni praznik pred dvema letoma premierno predstavila spletni mesečnik kULturnica. Ta zajema vsebine s področja arhitekture, urbanizma in krajinske arhitekture, glasbene, likovne in literarne umetnosti, oblikovanja, dramatike, uprizoritvene in avdio-vizualne ter intermedijske umetnosti in pregled živahnega umetniškega dogajanja na članicah Univerze v Ljubljani in Rektorata.

Vinjete prof. mag. Eriča in študentov UL ALUO bogatijo spletni mesečnik in so postale tudi njegov prepoznavni znak.

Ogled razstave v Galeriji UL (Kongresni trg 12, vhod z Vegove ulice) je do 21. marca 2024 mogoč ob torkih, sredah in četrtkih med 16. in 20. uro.

Zloženka kULturnica