Datum objave: 28.03.2024

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Akademija mladih vodij

Univerza v Ljubljani, ki je del Zveze EUTOPIA, vabi raziskovalke in raziskovalce k prijavi na razpis Akademija mladih vodij, Young Leaders Academy (YLA). Namen je podpreti poklicni razvoj raziskovalcev z vseh partnerskih univerz EUTOPIA. Prijave so odprte do 28. 5. 2024.

Razpis je namenjen raziskovalkam in raziskovalcem od dveh do dvanajstih let po zaključku doktorata, ki so zaposleni na eni izmed partnerskih univerz Zveze EUTOPIA: Univerzi v LjubljaniUniverzi v WarwickuUniverzi CY Cergy Paris, Univerzi v GöteborguUniverzi Vrije Bruselj in Univerzi Pompeu Fabra v Barceloni, Univerzi NOVA LizbonaUniverzi Ca’ Foscari v Benetkah, Tehniški univerzi Dresden in Univerzi Babeş-Bolyai v Cluju. Poleg partnerskih univerz Zveze EUTOPIA, v programu sodelujejo tudi globalni partnerji: Univerza Monash v Melbourneu, Mednarodna univerza v RabatuNacionalna univerza Kyungpook in Univerza StellenboschAndska univerza ter Državna univerza v Arizoni.

Članice in člani YLA bodo imenovani za obdobje dveh let (2024–2026). Univerza v Ljubljani bo sprejela dve kandidatki oz. kandidata, ki bosta svoj mandat začela novembra 2024. Za vsakega izbranega kandidata ali kandidatko so na voljo posebna sredstva za raziskovalno mobilnost, v višini 5000 evrov.

Članice in člani Akademije mladih vodij bodo sestavljali skupnost perspektivnih neodvisnih voditeljev raziskovalcev na ravni Zveze EUTOPIA, ki bodo delili in spodbujali evropske vrednote in vizijo zveze o medsebojno povezanem akademskem okolju. Dobili bodo priložnost, da: 

  • razvijejo svoje vodstvene sposobnosti na področju raziskovanja,
  • s pomočjo posebnega programa usposabljanja;  sodelujejo v interdisciplinarnih izmenjavah in mreženju, tako z drugimi člani Akademije mladih vodij kot s širšo raziskovalno skupnostjo EUTOPIA,
  • začnejo raziskovalno sodelovanje znotraj Zveze EUTOPIA,
  • prispevajo k razvoju učnih enot za študente, ki temeljijo na izzivih;  delujejo kot ambasadorji Zveze EUTOPIA. 

Tukaj najdete opis programa v slovenščini, tukaj v angleščini.

Izpolnjeno prijavnico kandidatke in kandidati v PDF obliki pošljejo na elektronski naslov: , skupaj z motivacijskim pismom, akademskim življenjepisom in pismi podpore. Vsi prijavni dokumenti morajo biti pripravljeni v angleškem jeziku. Prijave so odprte do 28. 5. 2024.