Ministri za visoko šolsko iz držav, ki sodelujejo v bolonjskem procesu, so se sestali v Londonu in sprejeli komunike z naslovom "Towards the European Higher Education Area: responding to challenges in a globalised world"

Datum objave: 22.05.2007

Kategorija: Aktualno na Univerzi


Na ministrski konferenci, ki je potekala v Londonu 17. in 18. maja 2007, so ministri za visoko šolstvo iz držav, ki so vključene v bolonjski proces, ocenili napredek visokošolske reforme od zadnjega ministrskega sestanka leta 2005. Zavezali so se k večji kompatibilnosti in primerljivosti različnih visokošolskih sistemov, ob tem pa posebej izpostavili skrb za spoštovanje raznolikosti le-teh.

Ministri so izrazili podporo za razvoj novih programov skupne diplome in pripravo fleksibilnih študijskih programov, ki lahko pospešujejo mobilnost študentov. Med drugim so sprejeli tudi dogovor o vzpostavitvi evropskega registra agencij za zagotavljanje kakovosti.

Slovensko delegacijo na ministrski konferenci so poleg ministra dr. Jureta Zupana sestavljali še dr. Danilo Zavrtanik, predsednik Univerze v Novi Gorici, Sanja Brus, predstavnica Študentske organizacije Slovenije ter dr. Primož Pristovšek in Darinka Vrečko z Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Prihodnja ministrska konferenca o bolonjskem procesu bo čez dve leti v nizozemskem Leuvenu.


Več informacij
: