Visokošolski in raziskovalni partnerji so poslali pismo poslanskim skupinam Državnega zbora, ki so se že odzvale na predlog za sestanek.

Datum objave: 21.06.2007

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Tako smo se včeraj že sestali s poslanskima skupinama LDS in SD ter samostojnim poslancem dr. Slavkom Gabrom. Danes se bomo sestali s PS SNS, jutri pa z največjo koalicijsko poslansko skupino SDS. S poslanskima skupinama NSi in SLS še usklajujemo termin srečanja.  

Upamo, da nam bodo poslanske skupine prisluhnile in podprle naše stališče, da resolucija ni primerna za nadaljno obravnavo, doker se ne doponi v duhu predlogov (deklaracija visokošolskih in raziskovalnih partnerjev z dne 25.5.2007 in pismo poslanskim skupinam), ki smo jih že posredovali.

Stališčem partnerjev se je že pridružila Komisija za družbene dejavnosti Državnega sveta RS, ki je ocenila, da bi resolucija morala biti kratka, z jasno opredeljenimi cilji na področju izobraževanja, raziskovanja, razvoja, kadrov in financiranja ter dodala, da če ne bo dodelana in usklajena, bo škodljiva, saj bo povzročala napetosti in konfliktno stanje. Komisija zato predlaga podaljšanje razprave, iskanje rešitev z vsemi, ki jim je Resolucija najbolj neposredno namenjena,  in njeno sprejemanje v jeseni.