Prorektor prof. dr. Ivan Svetlik je danes odgovoril na novinarsko vprašanje o včerajšnjem nesoglasju stališč visokošolskih ter raziskovalnih partnerjev in MVZT.

Datum objave: 06.07.2007

Kategorija: Aktualno na Univerzi

"Dogovora z MVZT nismo kršili, saj se o vsebinah sploh še nismo začeli pogovarjati. Pošteno je, da povemo, da je prvi sestanek delovne skupine, ki je bila že večkrat javno napovedana, potekal v sredo. Partnerji smo se srečanja udeležili in pokazali pripravljenost za skupno iskanje rešitev.

Na samem začetku sestanka smo se dogovorili, da bomo razpravljali o izhodiščih za nov zakon in pri tem ignorirali vsa prejšnja besedila, ki so krožila, vključno s resolucijo in osnutkom zakona. Visokošolski partnerji glede tega nismo spremenili naša večkrat javno izražena stališča in smo šli v pogovore s predpostavko, da le-tega ni. V primeru, da glede tega prihaja do različnega razumevanja, bomo morali morebitna razhajanja uskladiti na naslednjem sestanku delovne skupine, ko bomo sprejemali zapisnik prvega sestanka.

Glede obveščanja smo se dogovorili, da bomo o vsebinskih rešitvah skupaj obveščali javnost. Glede imenovanja skupine, o čem je vsak član prejel sklep ministra, ter o našem razumevanju dela te skupine pa razumemo, da javnost to ne samo lahko, ampak mora izvedeti, saj tako kot minister tudi mi delujemo v javnem interesu."