V zadnjem letu se je s pomočjo LUI ustanovilo 13 novih podjetij. Med njimi je v aprilu 2007 LUI-jevo inkubirano podjetje ELAPHE zmagalo tudi na vseslovenskem natečaju za najboljši poslovni načrt v Mariboru, medtem ko se je podjetniška skupina Amplituda - sedaj že ustanovljeno in LUI-jevo inkubirano podjetje uvrstila med najboljših 6.

Datum objave: 07.09.2007

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Hkrati je LUI uUspešno zaključil projekt nakupa 507 m2 opremljenih poslovnih prostorov Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja - za Bežigradom - Vojkova 63. Uradna otvoritev bo kmalu sledlila.  V juliju 2007 pa so 4 LUI-jeva inkubirana podjetja tudi kandidirala na sredstva Slovenskega podjetniškega sklada in od tega 3 podjetja pridobila finančna sredstva, kar si tudi stejemo v cast tako dobremu izidu.

Najbolj uspešno med inkubiranimi podjetji pa je novo podjetje ZEMANTA d.o.o., ki se usmerja v razvoj naprednih tehnologij znanja in gradnjo aplikacij, ki so povezane z avtomatiziranjem upravljanja z vsebinami. Poslanstvo podjetja je pomagati ponudnikom vsebin pri bolj učinkovitem ustvarjanju in celoviti dostavi vsebin na spletu. Z manj dela jo mogoče doseči večje občinstvo, uporabniki pa lažje pridejo do zanje zanimivih vsebin. Primer rešitve je Odprti kop, kjer je mogoče brskati po vsebinah oddaj RTV Slovenija na povsem nov način. Podjetje je redni član Tehnološkega parka Ljubljana in Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

Slovensko podjetje Zemanta, ki se ukvarja s samodejnim bogatenjem vsebin na spletu, je povabljeno k sodelovanju na enotedenski dogodek Seedcamp v Londonu.Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". Projekt vzbuja izjemno zanimanje, na natečaj se prijavilo 268 podjetij iz vse Evrope in sveta. Naslednji teden bo 20 najbolj inovativnih predstavilo svoje produkte strokovnjakom iz podjetij kot so Google, Microsoft, Oracle, Blackberry, ...

Podjetniki bodo v Londonu krepili mrežo poznanstev, preigravali svoje zamisli in dobivali nasvete od najuspešnejših evropskih podjetnikov kakršen je Niklas Zennstrom, ustanovitelj Skype.Zemanta bo predstavljala svoj izdelek za samodejno bogatenje vsebin. Produkt na osnovi razumevanja besedila avtorju predlaga povezave na druge spletne strani, sorodne vsebine, relevatne ilustracije in slike. Tako je odlično orodje za vsakogar, ki na spletu objavlja vsebine, hkrati pa zagotavlja medsebojno povezanost vsebin in zadrževanje pozornosti uporabnikov.

 

Več informacij: