Datum objave: 22.10.2007

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Za nadaljnji razvoj Slovenije so ključna vlaganje v raziskave in razvoj. Pri tem se dostikrat pozabi, da je vrhunska znanstvena oprema osnovni pogoj za sodobne raziskave, kar še zlasti velja za področje biomedicinskih znanosti. Z velikim veseljem vas vabimo na otvoritev laboratorija Infrastrukturnega centra za površinsko plazmonsko resonanco (IC-SPR) na Oddelku za biologijo, Biotehniške fakultete, Unievrze v Ljubljani, kjer nam je uspelo v sodelovanju z drugimi institucijami in podjetji namestiti najsodobnejšo opremo za študij interakcij bioloških molekul v vrednosti skoraj pol milijona evrov.

IC-SPR je edini tovrstni center v tem delu Evrope. Za Slovenijo je delovanje takšnega centra nedvomno pomembna pridobitev, saj se po vsebini primerno navezuje na druge raziskovalne infrastrukturne centre v Sloveniji. IC-SPR je del Mreže raziskovalnih infrastrukturnih centrov, ki delujejo na Univerzi v Ljubljani. Namenjen je osnovnim raziskavam na področju biomedicine. Center deluje od leta 2004, do zdaj so usluge centra uporabljali uporabniki iz osemnajstih raziskovalnih skupin dvanajstih akademskih in raziskovalnih inštitucij in industrije iz Slovenije in tujine. Nakup opreme smo izvedli s pomočjo sredstev Paketa 13 Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS in Konzorcija za nakup, ki smo ga ustanovili za potrebe nakupa. Za nakup je izkazala interes tudi farmacevtska industrija in zanj prav tako prispevala znatna sredstva

Slovesna otvoritev bo v sredo, 24. 10. 2007, ob 9. uri v predavalnici B1 Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani (Večna pot 111, Ljubljana).


Več informacij:

prof. dr. Gregor Anderluh
telefon: 01 423 33 88
e-pošta: gregor.anderluh@bf.uni-lj.si