Datum objave: 16.03.2007

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Datum in čas: od 2. do 6. julij 2007
Organizatorji: Sekcija za polimere Slovenskega kemijskega društva, EPF, Kemijski inštitut, Univerza v Ljubljani in Univerza v Mariboru

Kontakt:  
Tel. št.: 1 4760 420,
e-mail:

Evropski polimerni kongresi se uvrščajo med najbolj pomembne mednarodne dogodke na področju polimerov. Potekajo vsako drugo leto pod pokroviteljstvom Evropske polimerne federacije (EPF, www.europolymer.org) v različnih evropskih državah, ki v tem času predsedujejo EPF. Z izvolitvijo prof. dr. Majde Žigon s Kemijskega inštituta v Ljubljani za predsednico EPF za leti 2006 in 2007 je EPF organizacijo naslednjega Evropskega polimernega kongresa prvič poverila Sloveniji. Organizatorji Evropskega polimernega kongresa 2007 v Portorožu so Sekcija za polimere Slovenskega kemijskega društva, EPF, Kemijski inštitut, Univerza v Ljubljani in Univerza v Mariboru. Kongres je izrednega pomena za Slovenijo na področju znanstveno raziskovalnega dela na univerzah, raziskovanih organizacijah in v gospodarstvu ter tudi za širšo promocijo Slovenije v svetu.

Na Evropskem polimernem kongresu 2007 (EPF-2007) pričakujemo nad 600 udeležencev z vsega sveta. Predstavljene bodo najbolj aktualne in pomembne raziskave in aplikacije na področju polimerov v Evropi in svetu. Program pokriva osem tematskih sklopov, od kemije in fizike polimerov, razvoja naprednih polimernih materialov za uporabo na različnih področjih, do modeliranja in simulacij ter predelave polimernih materialov. Na kongresu bo 14 plenarnih in okoli 70 vabljenih predavanj vrhunskih znanstvenikov s področja polimerov, med njimi bo tudi sedem slovenskih predavateljev. Potrditev udeležbe pričakujemo še od Nobelovega nagrajenca, prof. dr. Jean-Marie Lehna. Organizirali bomo tudi okroglo mizo o izobraževanju na področju polimerov.
Več informacij:

spletna stran: http://www.epf2007.org/index.htm
novica v SLO in ANG jeziku (pdf)