Na slavnostni seji Senata so bili podeljeni nazivi častni doktor UL, častni senator UL, zlate plakete univerze in svečane listine za mlade visokošolske učitelje.

Datum objave: 04.12.2007

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V nabito polni Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani se je odvila ena medijsko nabolj izpostavljenih Slavnostnih sej Senata UL. Zbrane najvišje predstavnike slovenskega znanstvenega, kulturnega in političnega življenja je najprej razgrela slavnostna govornica, letošnja Nobelova nagrajenka prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj.

Največje pozornosti znanstvene in široke javnosti je bil seveda deležen Umberto Eco, svetovno znani pisatelj in filozof. Poleg njega je častni doktorat UL prejel tudi prof. dr. Carl Steinitz, prof. dr. Maxu A. Viergeverju pa je bil podeljen naziv častni senator. Ker na UL odličnost ne samo prepoznamo in cenimo, ampak tudi gojimo, smo podelili tudi zlate plakete tistim našim visokošolskim učiteljem, ki so s svojim dosedanjim znanstvenim in pedagoškim delom bistveno pripomogli k ugledu univerze doma in po svetu. Ker pa na mladih svet stoji, je svečano listino za mlade visokošolske učitelje prejela doc. dr. Polona Domadenik.

Visoki zbor je užival tudi v žlahtnih glasovih Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič, še posebej pa je očarala solistka, sopranistka in podiplomska študentka na Akademiji za glasbo Zinovia-Maria Zaferiadou s skladbo Villanelle. Svečani dogodek je imel tako tudi izredno močan umetniški poudarek.