Datum objave: 16.03.2007

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Program za urejanje osebne bibliografske zbirke ENDNOTE (My EndNote Web)

Uporabniki z UL in drugih institucij, ki imajo dostop do citatnih indeksov Web of Science, so pridobili brezplačen dostop do spletne različice programa za urejanje osebne bibliografske zbirke EndNote.

Program omogoča: iskanje po različnih servisih in vnos bibliografskih zapisov v osebno zbirko; ročni vnos bibliografskih podatkov; uvoz datotek z bibliografskimi zapisi npr. s shranjenimi rezultati iskanja na nekem servisu (Export to EndNote ipd.); oblikovanje in izpis bibliografije, izbirate lahko med več kot tisoč stili citiranja (APA, MLA, Harvard, Chicago itn.); citiranje in oblikovanje bibliografije iz osebne zbirke kar med pisanjem dokumenta v Microsoft Word; izvoz bibliografskih zapisov v različnih stilih citiranja in formatih datotek; izmenjavo osebnih zbirk z drugimi uporabniki.

Za uporabo programa se morate registrirati na servisu Web Science/Knowledge z lokacij Univerze v Ljubljani oziroma morate biti avtorizirani preko oddaljenega dostopa.

Po registraciji lahko z vašim elektronskim naslovom in geslom uporabljate program od kjerkoli na naslovu: http://www.myendnoteweb.com/.