Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) v naslednjih tednih organizira usposabljanje s področja varstva intelektualne lastnine.

Datum objave: 26.01.2008

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Zaradi izjemnega zanimanja za to področje, LUI v naslednjih tednih zopet organizira usposabljanje s področja varstva intelektualne lastnine, v sklopu katerega bo potekalo več predavanj, ki bodo malenkost bolj podrobna, saj smo v lanskem letu že osvojili osnovne koncepte s tega področja. Usposabljanje bo potekalo ob torkih popoldan, predavali pa bodo strokovnjaki z Urada RS za intelektualno lastnino (URSIL) in strokovnjaki iz različnih podjetij, ki imajo tudi praktične izkušnje na področju, ki ga pokriva posamezno predavanje.
Po končanem usposabljanju bodo udeleženci seminarja od Urada za intelektualno lastnino lahko prejeli tudi potrdilo o udeležbi na posameznem predavanju, posebej tisti, ki se bodo udeležili vseh predavanj.
 
Prvo predavanje z naslovom Varovanje znamk in modelov v Evropski Skupnosti bo potekalo že v torek, 29. januarja ob 17. uri v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani. Na tem predavanju bosta svoje znanje in izkušnje s tega področja predstavila Mateja Kržan (URSIL) in Gregor Maček (Item d.o.o.).
 
Udeležba na predavanjih je brezplačna, le prijaviti se je potrebno predhodno, saj je število mest omejeno, podatek o udeležbi pa potrebujemo tudi za nabavo zadostnega števila gradiva, ki ga prejmejo udeleženci predavanja. Prijave pošljite na .
 
V naslednjih tednih pa boste lahko slišali še predavanja z naslednjimi vsebinami:

* Znamka – ugovor in sodna praksa
* Kakšna je vrednost patentov
* Kako uveljavljati svoje pravice intelektualne lastnine

 
Več o seminarju si lahko preberete na http://www.lui.si/novice/usposabljanje-s-podrocja-intelektualne-lastnine/.
 
Vabljeni!
 
Ekipa LUI