Datum objave: 01.02.2017

Kategorija: Razpisi

V okviru mednarodne strateške mreže CELSA - Center European Leuven Strategic Alliance, katere soustanoviteljica je tudi Univerza v Ljubljani, je bil v torek, 31. januarja 2017, objavljen razpis za sofinanciranje dveletnih raziskovalnih projektov.

 V projektu lahko sodelujejo partnerji mreže CELSA, in sicer KU Leuven, Univerza v Ljubljani, Budapest University of Technology and Economics, Eötvös Loránd University, Semmelweis University, Charles University in Czech Technical University, vendar je minimalni pogoj vključenost univerze KU Leuven, ki edina lahko odda projektno prijavo.  

Vsako leto bo predvidoma izbranih deset projektov glede na število prijav in velikosti projektnih konzorcijev. Cilj razpisa je vzpostaviti skupno sodelovanje na raziskovalnem projektu, ki bo v roku treh let po začetku projekta privedel do skupne prijave raziskovalnega projekta na razpis programa Obzorje 2020. Da bi omogočili povezovanje s KU Leuven, bo Razvojni sklad Univerze v Ljubljani nudil zainteresiranim raziskovalcem Univerze v Ljubljani povračilo potnih stroškov za krajše pripravljalne obiske na tej univerzi (v skladu s proračunom Razvojnega sklada Univerze v Ljubljani). 

Razpis je objavljen na spletni strani mreže CELSA.
 

Največji proračun CELSA sklada za leto 2017: 1.360.000 €.
Vrednost posameznega projekta:
min. 120.000 € (KU Leuven in še en partner),
max. 240.000 € (KU Leuven in vsi partnerji).

Slovenski raziskovalec/raziskovalna skupina lahko pridobi 30.000 € za 2 leti.
 

Rok za oddajo prijave je torek, 2. maj 2017.

Vsa vprašanja v zvezi z razpisom naslovite na .