Datum objave: 02.03.2017

Kategorija: Razpisi

Univerza v Ljubljani je z Uradom Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program, v okviru katere bo na letni ravni študentom sodelujočih evropskih univerz na voljo približno sto pripravniških mest. 

Sodelovanje v programu Univerzi v Ljubljani omogoča, da v ožji izbor za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva na sedežu urada v Alicanteju (Španija), predlaga dvajset najustreznejših kandidatov, (bodočih) diplomantov magistrskega študija ustreznih smeri na Univerzi v Ljubljani. Višina mesečnega prejemka pripravnikov EUIPO je približno 1.000 evrov (neto znesek), predvideni začetek opravljanja pripravništva pa je konec septembra oz. začetek oktobra 2017. Kot ustrezna študijska področja štejejo: 

  1. pravo (predvsem pravo intelektualne lastnine),
  2. ekonomija, matematika, statistika in poslovna administracija,
  3. informacijsko-komunikacijska tehnologija: tehnična podpora strankam; podatkovna analiza; razvoj programske opreme,
  4. politologija in sociologija,
  5. trženje, odnosi z javnostmi in prevajalstvo (kombinacije, ki vključujejo angleški, španski, francoski, italijanski ali nemški jezik),
  6. inženirske vede, arhitektura in logistika,
  7. upravljanje s človeškimi viri. 

Več o programu lahko kandidati preberejo tukaj. Dvajset kandidatov, ki jih bo Univerza v Ljubljani izbrala s tem razpisom, bo EUIPO uvrstila neposredno na ožji seznam kandidatov (shortlist) in izvedla dokončni postopek selekcije, rezultati katerega bodo znani predvidoma junija 2017. 

Rok za prijavo je 20. marec 2017, ostale informacije o prijavi so na voljo v pripetem besedilu razpisa

Prijavni obrazec
Izjava o verodostojnosti podatkov in dokazil

 

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino – EUIPO