Datum objave: 21.03.2017

Kategorija: Razpisi

Univerza v Ljubljani je z Evropskim patentnim uradom (European Patent Office – EPO) sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program, v okviru katere bo na letni ravni študentom sodelujočih evropskih univerz na voljo približno 100 pripravniških mest. 

Sodelovanje v programu Univerzi v Ljubljani omogoča, da EPO do nedelje, 30. aprila 2017, v ožji izbor za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga deset najustreznejših kandidatov, (bodočih) diplomantov najmanj prvostopenjskega študija ustreznih smeri Univerze v Ljubljani. Višina mesečnega prejemka pripravnikov EPO je približno 1.400 evrov, predvideni začetek opravljanja pripravništva na sedežu urada v Münchnu (izjemoma v Bruslju, Haagu ali na Dunaju) je konec septembra oz. v začetku oktobra 2017

Kot ustrezna študijska področja štejejo:

  1. naravoslovje in tehnika: kemijsko inženirstvo, strojništvo, elektrotehnika, računalništvo in informatika, vede o življenju, vede o materialih, statistika oz. podatkovna analiza ipd.
  2. humanistika in družboslovje: pravo, ekonomija oz. poslovne vede, mednarodni odnosi/ politologija, komunikologija, marketing, kadrovski management ipd. 

Več o programu lahko kandidati preberejo na spletni strani Evropskega patentnega urada. Deset kandidatov (pet s področja naravoslovja in tehnike, pet s področja humanistike in družboslovja), ki jih bo Univerza v Ljubljani izbrala s tem razpisom, bo EPO uvrstil neposredno na ožji seznam kandidatov (shortlist) in izvedel dokončni postopek selekcije. Rezultati bodo znani predvidoma julija 2017. 

Rok za prijavo je sreda, 5. april 2017, ostale informacije o prijavi so na voljo v pripetem besedilu razpisa.