Razmigajte možgane in rešujte vsakdanje izzive z matematiko

25. januar 2019 - 01. april 2019
Kraj: Fakulteta za matematiko in fiziko, Jadranska ulica 19, Ljubljana

Alumni in alumne, si želite razmigati in nahraniti možgane, obenem pa rešiti vsakdanje izzive? Obiščite enega ali kar celoten cikel predavanj iz matematike, ki bodo potekali med 25. januarjem in 25. aprilom. 

 

Matematika je čudovita veda, ki uči razumeti in reševati probleme, obenem pa možganom nudi najboljši trening analitičnega mišljenja.

Na Oddelku za matematiko FMF v Ljubljani organizirajo cikel poljudnih predavanj, namenjenih bodočim študentom, dijakom, mentorjem, staršem in vsem, ki želijo (p)ostati matematično fit.

Skupaj s profesorji FMF si boste zastavljali vprašanja in reševali probleme iz vsakdanjega življenja ter raziskovali, kako nam matematika pri tem pomaga. Obljubljajo, da se boste na vsakem predavanju prepričali, da je z matematiko vse bolj zanimivo, smiselno, predvsem pa lažje.

Prvo izmed predavanj bo 25. 1., ob 17.30 na Jadranski 21 v učilnici 2.02. V njem se bo prof. dr. Peter Šemrl spraševal "Kaj vse bi morali vedeti o matematiki, pa nismo upali vprašati?". Predavanje je del Mafijskega vikenda, zato mu bo ob 18.30 sledilo še fizikalno predavanje prof. dr. Tomaža Zwittra z naslovom "Mnogodimenzionalno vesolje". Vljudno vabljeni, da obiščete obe.

Datumi in naslovi ostalih predavanj:


- četrtek, 21. 2., ob 18.00: Andrej Bauer – Računanje brez števil,
- četrtek, 28. 3., ob 18.00: Petar Pavešić – Matematika v robotiki ali kako robot najde pot,
- četrtek, 25. 4., ob 18.00: Sašo Strle – Ploskve ali kaj
(ra)združuje slovenski in ameriški krof.

Več informacij:


Dogodki