Trening asertivnosti: učinkovita komunikacija

11. junij 2019
Kraj: Zdravstvena fakulteta, Zdravstvena pot 5, Ljubljana

Imate težave pri postavljanju meja v službi? Ste preveč popustljivi ali pa preagresivni? Udeležite se treninga asertivnosti 11. junija 2019, ob 15:15 uri. 10% popust za alumne UL!

Močan in pogost vzrok za stres v današnjem življenju izvira iz socialnih odnosov. Pogosto se ne znajdemo ali se ne znamo postaviti zase. Asertivnost je veščina, kako se zavzeti zase, zadovoljiti svoje potrebe, izraziti svoje želje, ne da bili preagresivni, preveč prepopustlljivi  ali s tem kako drugače škodovali drugim.  

Vsebina:

Udeleženci bodo spoznali veščino asertivnosti skozi teorijo in praktične vaje:

Kaj je asertivnost? Zakaj je pomembna v zdravstvu in še posebej v zdravstveni negi? Kako se razlikujejo asertivna komunikacija in vedenje od agresivne in pasivne? Kako razmišljati bolj asertivno? Kako pripraviti telo na asertivnost? Kako komunicirati asertivno? Kako se vesti  sertivno? Kako asertivno reči »Ne«? Kako na asertiven način sprejeti - in podati kritiko? Kako na asertiven način izraziti razočaranje? Kako na asertiven način sprejeti pohvalo?

Poleg teoretičnih osnov bodo na praktičnih vajah prikazane razne situacije, kjer bodo udeleženci tečaja s pomočjo igre vlog spoznali možne scenarije, v katerih je potrebno asertivno vedenje. 

Več o treningu si preberite tukaj.

 


Dogodki