xx
Foto: osebni arhiv, Besedilo: Kaja Stradovnik

Vičič Aleš

Spada med najbolj priznane športne psihologe v Sloveniji. Je diplomant Filozofske fakultete z nazivom mag. psihologije. Dodatno je pridobil še naziv športnega psihologa in opravil usposabljanje na tretji stopnji vedenjsko-kognitivne terapije.

Že več kot dvajset let se profesionalno ukvarja s psihološko pripravo športnikov. Njegovo poslanstvo je, da športniki s pomočjo psihološkega napredka delajo vrhunsko in tako dosegajo izjemne rezultate. Sodeloval je z več kot 400 športniki in trenerji iz 40 različnih športov na vseh kakovostnih ravneh. Največji prispevek slovenskemu športu je dosegel z dolgoročnim delom s 130 slovenskimi vrhunskimi športniki, od tega s kar 60 olimpijci.

Od leta 1998 do 2006 je bil zaposlen pri Košarkarskem klubu Union Olimpija. Po letu 2006 je svojo dejavnost kot samostojni podjetnik razširil na praktično vse športe v Sloveniji. Najpogosteje je sodeloval z vrhunskimi alpskimi smučarji, smučarji skakalci in tekači, košarkarji, namiznimi tenisači, nogometaši, kajakaši, lokostrelci, plavalci, gimnastičarji, kolesarji in atleti.

Leta 2012 je ustanovil strokovno ekipo Podpora vrhunskim dosežkom, njeni člani so štirje športni psihologi. Aleš Vičič je mentor in vodja ekipe, ki danes ponuja storitve vsem športnim zvezam, klubom, šolam ter posameznim športnikom in trenerjem po vsej Sloveniji. Svoje storitve ponujajo tudi menedžerjem, učiteljem, vzgojiteljem, nastopajočim, vodstvu in drugim v obliki svetovanja za spoprijemanje s stresom in izboljšanje učinkovitosti.