Gregor Drobnič
Foto: Martin Popp, Besedilo: Kaja Stradovnik

Drobnič Gregor

Je slovenski arhitekt, podjetnik in nekdanji študent Fakultete za arhitekturo UL. Svoj klic je našel v notranjem oblikovanju in ustanovil lastno podjetje Otto von Berlin. Živi in dela v Berlinu.

Ukvarja se z notranjim dizajnom, oblikovanjem prostorov, stanovanj in javnih objektov. Je ljubitelj urbanega sloga in nenavadnih perspektiv. Z osredotočenostjo na kupce prepleta prostor z ustvarjalnim in funkcionalnim pristopom.

Gregor Drobnič je direktor in ustanovitelj podjetja Otto von Berlin. Ob prihodu v Berlin je začel delati v manjšem zagonskem biroju, tu je bil eden od njegovih večji projektov Café Schmus v berlinskem židovskem muzeju. Nato se je kot arhitekt in oblikovalec pridružil danskemu proizvajalcu pohištva Norr11. Pred štirimi leti se je odločil za ustanovitev lastnega podjetja s sedežem v Berlinu.

Gregor je priznan osebni nakupovalec pohištva in ukvarja se z opremljanjem poslovnih in zasebnih prostorov. Je eden od medijsko prepoznavnih notranjih oblikovalcev. Leta 2017 je prejel nagrado Finest Interior Award za projekt Loft X-berg na področju art & accessories, trije njegovi projekti pa so bili objavljeni v knjigi Best of Interior Die Wohntrends 2018založbe Callwey. Njegova dela so bila tudi večkrat objavljena v več pomembnih revijah, kot so Immobilien Magazin, Wiener, Dom2, Ambienti.