Iza Login
Foto: Tania Mendillo, Besedilo: Kaja Stradovnik

Login Iza

Magistrirala je na Fakulteti za računalništvo in informatiko ter se dodatno usposabljala na IEDC –Poslovni šoli Bled. Z možem Samom Loginom je leta 2009 ustanovila podjetje Outfit7, uspešno sta ga zagnala z lastnim začetnim kapitalom. 

Svojo priložnost sta Samo in Iza prepoznala, ko je Steve Jobs napovedal prihod Applove trgovine za aplikacije. Ocenila sta trg in trende ter s svojo mobilno aplikacijo v enem tednu postala svetovna uspešnica. Govoreči Tom se je prvič pojavil junija 2010 in v prvem vikendu prišel na sam vrh lestvic mobilnih aplikacij. Njune svetovno uspešne igre Talking Tom and Friends so prejele več nagrad. Med drugimi sta se leta 2016 aplikaciji App Annie, My Talking Tom in My Talking Angela uvrstili med prvih deset največkrat prenesenih brezplačnih mobilnih iger na svetu. 

Pred ustanovitvijo lastnih podjetij Izzis, Outfit7, Login Establishment in Login5 Foundation je Iza delala v različnih IT-podjetjih, v katerih je prevzemala vodstvene vloge. Bila je vodja projektov v Marandu, vodja e-poslovanja v podjetju Nibble, vodja prodaje informacijskih sistemov podjetja ITS Intertrade Sistemi, vodja IT-infrastrukture v podjetju Sandoz in vodja strokovnih tehničnih svetovalcev pri Microsoftu.

Trenutno dela v lastni fundaciji Login5 Foundation, je tudi direktorica družb Login Establishment in Matea Benedetti Limited – to je etična in trajnostna blagovna znamka, povezana s konceptom lepote, razkošja in inovacij.

Z možem redno vračata družbi. Sta velika filantropa in podpirata pobudo The Giving Pledge, v neprofitne okoljske projekte pa vlagata večino svojega časa in virov. Odkar sta leta 2017 prodala podjetje Outfit7, se prek svoje fundacije Login5 Foundation posvečata okoljevarstvenim temam.