Petra Windschnurer
Foto: Mimi Antolović, Besedilo: Kaja Stradovnik

Windschnurer Petra

Petra je diplomirala na oddelku za oblikovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Je urednica, stilistka in piska, ukvarja se z lepoto, modo in življenjskimi tematikami.

Po zaključku študija na NTF UL je Petra Windschnurer začela kariero kot modna novinarka. Že leta 2000 je urejala modne, lepotne in dekor strani za različne tednike in mesečnike, kot so Lisa, Lisa moje stanovanje in Pepita.

Kmalu je postala modna in lepotna urednica revije Elle, pri kateri ustvarja že 13 let. Poleg vodenja te revije se ukvarja tudi z oblikovanjem idejne zasnove in izvedbe po meri oblikovanih revij za življenjski slog, tiskanih prilog in prodajnih katalogov ter vsebinskega oblikovanja promocijskih sporočil. Je gostujoča avtorica na portalih glitter.si in butfirstshoes.com ter občasna predavateljica na Fakulteti za dizajn in na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Leta 2015 osnovala tudi svoj blog Petra Windschnurer, kjer deli svoje poglede na modo, lepoto in življenje.

Širši javnosti je Petra dobro znana kot stilistka in modna strokovnjakinja, v medijih se pogosto pojavlja kot ustvarjalka javnega mnenja.