Tine Lugarič
Foto: Robert Lupše, Besedilo: Tinkara Kern

Lugarič Tine

Tine Lugarič je diplomiral iz komunikologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, danes pa deluje kot kreativni direktor v oglaševalski agenciji Luna TBWA in tako skrbi za tržno-komunikacijske zgodbe največjih slovenskih in regijskih naročnikov.

 

Za seboj ima že 15 let delovnih izkušenj, za svoje projekte pa je prejel že prek 100 nagrad in priznanj na domačih in tudi na tujih oglaševalskih festivalih. V preteklem letu je na primer projekt »Heroji furajo v pižamah«, ki je nastal pod njegovim kreativnim vodstvom, med številnimi drugimi nagradami prejel tudi najvišjo evropsko nagrado Excellence in road safety, na zadnjem Slovenskem oglaševalskem festivalu pa je projekt »Petarde? Ne, hvala!« dobil dve srebrni in dve zlati nagradi. Tako za Tineta kot za celotno agencijo Luna TBWA velja, da jih odlikujejo celotno poznavanje trga, prilagodljivost in neprestano učenje na področju razvoja blagovnih znamk, produktov, komunikacijskih kanalov in vseh inovacij v svetu 4.0, prav zato pa agencija velja za najučinkovitejšo oglaševalsko agencijo v Sloveniji.

 

Tine Lugarič se pri svojem delu osredotoča na pritegnitev pozornosti ljudi, pri čemer se dobro zaveda močno prisotne prenasičenosti medijskega okolja z informacijami in posledično izjemno pomembne vloge kreativnosti pri ustvarjanju sporočil. Kljub pritisku pa Tine med svojim delom uživa in ga pravzaprav doživlja kot hobi. Kreativen kot je, je zase skoval celo novi izraz »delohobik«.

Svojo kreativnost uresničuje tudi zunaj službe. Kot član rap skupine Tekochee Kru jo je več kot deset let prelival v glasbo, še danes pa v prostem času izdeluje unikatne rolke Embisi. Njegova dejavnost se ne konča pri tem, saj svoje znanje, ki ga je pridobil skozi leta delovanja na področju kreative, rad deli tudi med ljudi in pogosto predava po različnih fakultetah in na dogodkih, kot sta na primer TedTalk in Creative Mornings.