Lea Cok
Foto: Željko Stevanić

Cok Lea

Lea je diplomirana gledališka igralka in alumna Akademije za gledališče, radio, film in televizijo. Za njo je že veliko število televizijskih in gledaliških projektov, vendar se njena zanimanja širijo na različna področja umetnosti.

Lea se je najprej želela vpisati na medicino, a se je po obisku odprtih vrat na AGRFT odločila za igralsko pot. Že na začetku študija se je preživljala s projekti v gledališču Glej in Lutkovnem gledališču. Na Akademiji je soustvarjala v produkcijah Prizoratorij, Antigona, Kralj Ojdipus, Molièremobil, Modra, Hamlet, Se mi vsaj ni treba poljubiti, Idomenej, kasneje pa je igrala v predstavi Ta nesrečni rod Mestnega gledališča ljubljanskega in v Drami Maribor v Lovu na čarovnice. Kot pevka je prvič nastopila na MGL&AGRFT koncertu v Kino Šiški in sodelovala na proslavi festivala slovenskega filma s pevsko točko. Je tudi plesalka in interpretka. Posnela je magistrski film Roke Hvala - Misli. Lea je igrala v nanizanki Mame (2017–2018), v celovečernem igranem filmu Posledice (2018), Zgodovina ljubezni (2018), Misli (2016), v seriji Jezero (2019). Sodelovala je tudi v oddaji Čarokuhinja.

Uspešno teče tudi četrto leto izvajanja otroške predstave Anica in grozovitež Dese Muck, ki jo igrata z Evo Stražar po slovenskih osnovnih šolah in kulturnih domovih. Občasno sodeluje tudi z Društvom za kulturo inkluzije, kjer se izvaja športne aktivnosti za otroke s posebnimi potrebami in pomaga pri mednarodnih festivalih Igraj se z mano, kjer se krepi ozaveščanje vključenosti drugačnih. Sodelovala je pri projektu studia Mademoiselle z ozaveščalno akcijo med številnimi vplivnimi Slovenkami z željo pomagati ženskam postati bolj samozavestne.