Doktorska šola

Aktualno
Arhiv pomembnejših novic

 • MENTOR LETA 2020
  Mlada akademija je že dvanajstič zapored podelila nagrado Mentor leta, ki je namenjena najboljšim mentoricam in mentorjem doktorskih študentov. Mentor leta je postal prof. dr. Emil Erjavec z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki so ga nominirali kar štirje študentje. Finalisti za nagrado Mentor leta 2020 so bili poleg zmagovalca prof. dr. Emila Erjavca tudi dr. Igor Škrjanc (UL FE), dr. Barbara Gerič Stare (Kmetijski inštitut Slovenije), dr. Peter Klepec (ZRC SAZU) in dr. Ana Bojinović Fenko (UL FDV). Nagrajencu in nominirancem iskreno čestitamo. Posnetek podelitve nagrade si lahko ogledate tukaj.

 • Doktorska šola Univerze v Ljubljani je organizirala pomladansko srečanje, ki je del doktorskega izobraževalnega procesa. Potekalo je v četrtek, 20. maja 2021, ob 17. 30 uri. Osrednja tema srečanja je bila odprta znanost, govorili pa smo tudi o doktorskem študiju po pandemiji, o odlični komunikaciji znanosti in o drugih temah, pomembnih za doktorski študij.
  Izobraževanje je bilo organizirano na hibdriden način - ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ v veliki dvorani Fakultete za družbene vede UL (na varen način glede na trenutne epidemiološke razmere sprejme 95 oseb) in preko videokonferenčnega sistema ZOOM 
  Vabilo s programom.

 • LETNO SREČANJE DOKTORSKE ŠOLE UL - KOMUNIKACIJA (V) ZNANOSTI
  Letno srečanje Doktorske šole Univerze v Ljubljani je potekalo v četrtek, 12. novembra 2020. Več informacij.

 • MENTOR LETA 2019
  Mlada akademija je že 11. leto zapored organizirala podelitev nagrade Mentor leta, ki je namenjana najboljšim mentoricam in mentorjem doktorskih študentov. Mentorica leta je postala prof. dr. Kristina Sepčić z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki ji iskreno čestitamo. Posnetek podelitve nagrade si lahko ogledate tukaj.
   
 • STOLETNICA PRVEGA DOKTORATA NA UNIVERZI V LJUBLJANI
  15. julija 1920 je bila na Univerzi v Ljubljani prva promocija v njeni zgodovini, za doktorico filozofije je bila promovirana Anka Mayer. Filozofska fakulteta in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani ob stoletnici vabita na spletno okroglo mizo z naslovom Dr. Anka Mayer. Njene predhodnice in naslednice (1911-1931). Spletna okrogla miza je potekala 15. julija 2020, na Facebook strani Filozofske fakultete UL si lahko ogledate posnetekVeč informacij.
   
 • Obvestilo o spremembi trajanja doktorskih študijskih programov na UL 
   
 • Prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, predstojnica Doktorske šole Univerze v Ljubljani in članica usmerjevalnega odbora CDA EUA, je sodelovala z mednarodno skupino strokovnjakov, ki so na konferenci Revisiting Forces and Forms of Doctoral Education Worldwide septembra 2019 predstavili analize razvoja doktorskega študija v svetu v zadnjem desetletju in priporočila za nadaljnji razvoj. Priporočila so bila poslana univerzam, vladam in financerjem doktorskega študija.