Skoči na vsebino

Doktorska šola

Dogodki in razpisi

  • Na UL FRI so posebej za doktorske študente in študentke UL oblikovali dva izbirna predmeta v obsegu 5 ECTS, katerih vsebina se nanaša na umetno inteligenco (Machine Learning and Artificial Intelligence in ChatGPT for researchers) in se bosta izvajala v študijskem letu 2023/2024. Kratka opisa predmetov. Za vsa dodatna vprašanja lahko pišete na

  • Vabljeni, da se v okviru dogodka Priložnosti vesoljskih raziskav - ESA in Obzorje Evropa, ki bo potekal 10. 10. 2023 na Kemijskem inštitutu, med 16. in 18. uro udeležite popoldanske sekcije, namenjene tudi doktorskim študentkam in študentom. Več informacij.

  • Vabljeni na serijo jesenskih predavanj o odprti znanosti, ki jih bo izvedel konzorcij projekta SPOZNAJ. 
     

  • Univerza na Reki v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani ter Univerzo v Gradcu organizira doktorsko konferenco za doktorske študente, ki bo potekala od 5. do 6. oktobra 2023 na Univerzi na Reki. Tema srečanja je Trajnostnost v znanosti in družbi. Za doktorske študente je udeležba brezplačna. Prijave z ustrezno dokumentacijo študenti vnesejo v prijavni obrazec najkasneje do 15. septembra 2023. Za več informacij se lahko obrnejo na Doktorsko šolo Univerze na Reki: . Več informacij.

     
  • V okviru programa Erasmus je možno opraviti tudi krajše mobilnosti z namenom študija ali prakse na partnerskih institucijah oziroma organizacijah v tujini. Te mobilnosti so namenjene študentom tretje stopnje, ki lahko v tujini preživijo od najmanj 5 do največ 30 dni in za ta namen prejmejo Erasmus+ finančno podporo. Več informacij.