Skoči na vsebino

Doktorska šola

Dogodki in razpisi

VABLJENI K PRIJAVI NA RAZPIS ZA VPIS V DOKTORSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME ZA ŠTUDIJSKO LETO 2022/2023 

RAZPIS ZA MLADE RAZISKOVALCE IN RAZISKOVALKE V LETU 2022

DOKTORSKE POLETNE ŠOLE V LETU 2022 

LETNE DELAVNICE Z UNIVERZO V GRADCU IN UNIVERZO NA REKI

 

 

 • ASEF Junior Fellowship - štipendije za raziskovalni obisk
  Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za štipendijski program ASEF Junior Fellows - štipendije za raziskovalni obisk v tujini. Gre za triletni program, v okviru katerega izbrane študentke in študenti dobijo priložnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska na prestižnih univerzah po svetu (npr. na Univerzi Harvard, Univerzi Stanford, UC Berkeley, Univerzi Cambridge) pod mentorstvom slovenskega profesorja/-ice na izbranem področju. Poleg tega so štipendisti ASEF vključeni v različne dejavnosti, kjer imajo priložnost v celoti uresničiti svoj potencial.
  V ASEF-u si prizadevajo za oblikovanje posameznikov, ki jih odlikuje akademska odličnost, oblikovani značaj in zavzemanje za dobrobit skupnosti, zato vabimo vse zainteresirane, da se prijavijo na razpis in postanejo del ASEF zgodbe.
  Prijavnice lahko najdete na tej povezavi, skupaj z več informacijami o samem razpisu. Rok za prijavo je 23. oktober 2022.
  Vprašanja v zvezi z razpisom pošljite na .
  Vabljeni k prijavi!

 • R A V N A N J E   Z   R A Z I S K O V A L N I M I   P O D A T K I
  - Doktorska šola UL organizira več dogodkov o ravnanju z raziskovalnimi podatki
  22. september 2022: ZBIRANJE IN HRANJENJE TER ANALIZA RAZISKOVALNIH PODATKOV 

  - UK Data Service organizira serijo brezplačnih spletnih dogodkov o različnih vidikih ravnanja z raziskovalnimi podatki


 • Doktorska konferenca - PhD workshop »Digitalisation in science and society«
  Univerza v Ljubljani tudi letos v sodelovanju z Univerzo v Gradcu in Univerzo na Reki organizira doktorsko konferenco za doktorske študente, ki bo potekala od 27. do 28. oktobra 2022 v Ljubljani. Tema poletne šole je »Digitalisation in science and society«. Za doktorske študente je udeležba brezplačna.
  Več informacij in prijavni obrazec.
  Prijave z ustrezno dokumentacijo študenti pošljejo najkasneje do 30. septembra 2022 na elektronski naslov 


 • Univerza v Ljubljani bo v sodelovanju s strokovno spletno revijo Alternator in zavodom Muzej in galerije mesta Ljubljana organizirala mednarodno konferenco z naslovom »REINVENTING SCIENCE COMMUNICATION? CHALLENGES FOR THE POST-TRUTH ERA«, ki bo potekala 13. – 14. oktobra 2022 v Ljubljani. K sodelovanju so prijazno vabljeni vsi raziskovalci in raziskovalke, pedagogi in pedagoginje, ter magistrski in doktorski študenti in študentke Univerze v Ljubljani. Več informacij.