Skoči na vsebino

Doktorska šola

Mednarodno sodelovanje
Letne delavnice z Univerzo v Gradcu in Univerzo na Reki

Univerza v Ljubljani v okviru Doktorske šole v sodelovanju z Univerzo v Gradcu organizira letne delavnice, na katerih doktorski študenti in študentke obravnavajo različne tematike. V letošnjem letu se je k izvedbi delavnic priključila tudi Univerza na Reki. Četrta trodnevna interdisciplinarna delavnica je tokrat potekala od 6. do 8. junija 2019 na Univerzi na Reki na temo Kvalitete življenja in pogojev dela v Evropi, na kateri je 15 doktorskih študentk in študentov z vseh treh univerz predstavilo svoje raziskovalno delo. Predavanja in vodenje delavnic so izvedli predavatelji/-ce in strokovnjaki/-nje: Daphne Ahrendt z Eurofound, Aleksandra Kanjuo Mrčela, Janez Štebe, Andrej Kohont in Irena Vipavc Brvar z Univerze v Ljubljani, Otto Bodi-Fernandez, Markus Hadler, Dieter Reicher z Univerze v Gradcu, Snježana Prijić Samaržija, Nebojša Zelič in Elvio Baccarini z Univerze na Reki.

 Delavnica Kvaliteta življenja in pogoji dela v Evropi

Doktorska šola Univerze v Ljubljani je v sodelovanju z Univerzo v Gradcu že tretjič uspešno organizirala dvodnevno delavnico za doktorske študente in študentke. Dvodnevna delavnica na temo varstva okolja je bila 22. in 23. marca 2018 na Univerzi v Gradcu (Institute of Systems Sciences, Innovation and Sustainability Research). Delavnico sta odprla predstojnica Doktorske šole Univerze v Ljubljani prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela ter prorektor Univerze v Gradcu Prof. Peter Scherrer. Delavnica je bila zasnovana interdisciplinarno in je obravnavala različne vidike varstva okolja. Udeležilo se jo je 15 doktorskih študentk in študentov z obeh univerz. Moderirali so jo odlični predavatelji/-ce Prof. Manfred Füllsack, Prof. Tobias Stern, Prof. Rupert J. Baumgartner z Univerze v Gradcu in prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.


Dvodnevna delavnica na temo Migracije je potekala v petek, 13. januarja 2017 in soboto, 14. januarja 2017. Delavnica je bila zasnovana interdisciplinarno in je obravnavala različne vidike migracij. Udeležilo se jo je šestnajst doktorskih študentov z obeh univerz. Delavnico so moderirali odlični predavatelji prof. Karin Schmidlechner-Lienhart, prof. Gerd Oberleitner, dr. Lisa Heschl z Univerze v Gradcu ter doc. dr. Mojca Pajnik s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani in prof. dr. Grega Strban s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani.
Poročili slednjih dveh si lahko preberete na označenih povezavah:
• doc. dr. Mojca Pajnik
• prof. dr. Grega Strban

Interdisciplinarna delavnica MigracijeUdeleženci interdisciplinarne delavnice Migracije z Univerze v Ljubljani in Univerze v Gradcu. <br />
<br />
Foto: Matea Lacmanović

Avtorici fotografij sta Matea Lacmanović in Tjaša Podpečan.

 

Interdisciplinarna delavnica »Perspektive raziskovalne etike«  je potekala 15. januarja 2016 in 16. januarja 2016 na Univerzi v Gradcu. Doktorski študenti in študentke so na tej delavnici obravnavali praktične in filozofske vidike raziskovalne etike.