Mala galerija Banke Slovenije: Ni belega platna

v Mali galeriji Banke Slovenije smo pripravili novo razstavo z naslovom Ni belega platna, na kateri se predstavljajo študenti Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. 

Dela na tokratni razstavi se vračajo k mediju slike, kar je v določeni meri je to v času hibridnosti skoraj vsega, ne samo umetniških zvrsti, presenetljivo, vsekakor pa pričujoča dela dokazujejo zanimanje za ta medij. Tako se med drugim prepletajo raznoliki prijemi, ki jih opredeljuje zanimanje za jezik, avtorstvo, probleme virtualne resničnosti in družbe digitalne dobe ter zanimanje za fluidnost pomenov in paradoksne materialnosti, ki iz te izhajajo.

Vabimo vas, da si dela študentov Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL ogledate bodisi skozi panoramska okna Male galerije Banke Slovenije bodisi prisluhnete otvoritvenemu nagovoru kuratorja galerije Vladimirju Vidmarju, saj je razstavni prostor v tem času za obiskovalce zaprt. Prilagamo povezavo do nagovora. 

Prihodnji teden bomo na družabnih omrežjih objavili tudi podrobno vodstvo po razstavi s predstavitvijo vseh umetniških del, ki trenutno domujejo v naši galeriji. 

Podrobnosti najdete v prilogi, za dodatne informacije pa smo na voljo na info@mgbs.si ali 030 451 925.

Vljudno vabljeni k ogledu. 

Ni belega platna 


ALUO uho: Johann Arens: Klesanje vsakodnevnega

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) vabi na predavanje ALUO uho: Johann Arens: Klesanje vsakodnevnega. V petek, 4. decembra 2020, ob 13.00, preko spleta na naslednji POVEZAVI.

Tokrat bo z nami nemški umetnik Johann Arens, ki bo predstavil svoja dela ter spregovoril o načelih in etiki ustvarjanja umetniških del v javnih in prehodnih prostorih (angl. transitory spaces). Dela Johanna Arensa obsegajo javna umetniška naročila in video instalacije, s katerimi je sodeloval z institucijami, kot so Arnolfini Bristol, UMC Amsterdam, Bold Tendences London in Kettle's Yard Cambridge.

FB dogodek

OBVESTILO: Iz znanih razlogov bodo dogodki ALUO uho do nadaljnjega potekali preko spleta. Ko se bomo lahko ponovno družili, bodo predavanja potekala v Galeriji Jakopič.

ALUO uho, gostujoča predavanja ustvarjalcev in strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 7. sezono. Gostimo jih v sodelovanju z Galerijo Jakopič, namenjamo pa tako študentom Univerze v Ljubljani kot širši zainteresirani javnosti. Do možnosti druženja v živo, bodo dogodki potekali preko spleta.

Klesanje vsakodnevnega.png 

Virtualni ogled razstave v Mali galeriji BS: Kako bomo bivali v prihodnje?

V Mali galeriji Banke Slovenije smo 15. oktobra 2020 odprli razstavo z naslovom Kako bomo bivali v prihodnje?, ki so jo pripravili študenti Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani.

Projekt prinaša vpogled v intimen in hkrati družben koncept – stanovanja. Na Fakulteti za arhitekturo UL že od petdesetih let preteklega stoletja razmišljajo o tem, oblikujejo stanovanjske stavbe in raziskujejo stanovanjsko problematiko. Svoje dojemanje bivalnega prostora nam na poseben način predstavljajo z domiselno galerijsko postavitvijo.

Vljudno vabljeni, da si tokrat razstavo v Mali galeriji Banke Slovenije ogledate v virtualni obliki, saj smo zaradi slabšanja epidemiološke slike v Sloveniji galerijo začasno zaprli za obiskovalce. Prilagamo povezavo do virtualnega vodstva po razstavi. Postavitev bo predstavil kurator galerije Vladimir Vidmar.

Kako bomo bivali v prihodnje 


ALUO uho: Kako zasnovati v državljana usmerjen sodni sistem?

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) vabi na ALUO uho, predavanje Jaše Vrabca, Žige Vraničarja in Roka Klemenčiča: Kako zasnovati v državljana usmerjen sodni sistem?. V petek, 27. novembra 2020, ob 13.00 prek spleta na naslednji POVEZAVI. 

Gostje nam bodo predstavili mednarodno nagrajen projekt (UX Design Awards 2019, Brumen 2019) izboljševanja in približevanja storitev sodišč uporabnikom, s pomočjo principov storitvenega oblikovanja. Pri projektu Postopkovna pravičnost so sodniki, sodno osebje in izvajalci skupaj pripravili gradiva, ki želijo v uporabniku prijaznem jeziku ponuditi razumljive razlage o delovanju sodstva, poteku najpogostejših sodnih postopkov in o vlogah na sodišču.

Mag. Jaša Vrabec je vodja Službe za razvoj sodne uprave na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije, mag. Žiga Vraničar je vodja strateškega razvoja v digitalni agenciji Renderspace, Rok Klemenčič, alumen UL ALUO, je umetniški vodja in vodja oblikovalske skupine v agenciji Renderspace.

Vljudno vabljeni.

FB dogodek

ALUO uho, gostujoča predavanja ustvarjalcev in strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 7. sezono. Gostimo jih v sodelovanju z Galerijo Jakopič, namenjamo pa tako študentom Univerze v Ljubljani kot širši zainteresirani javnosti. Do možnosti druženja v živo, bodo dogodki potekali preko spleta.

Kako zasnovati v državljana usmerjen sodni sistem.jpg


ALUO Uho: : Lahko z miselnimi preskoki zbežimo iz ječ gibljivih slik?

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) vabi v 7. sezono ALUO uho. Začenjamo s predavanjem Marka Košnika: Lahko z miselnimi preskoki zbežimo iz ječ gibljivih slik?. V petek, 20. novembra 2020, ob 13.00, preko spleta na naslednji POVEZAVI.

Tokrat bo z nami Marko Košnik, ki bo z izborom konceptov in video dokumentov iz preko sedemdesetih umetniških produkcij, nastalih v zadnjih triintridesetih letih s številnimi mednarodnimi sodelavci pod okriljem Inštituta Egon March, poskušal predstaviti nevidno ali celo pozabljeno mejo med zamislijo in predstavo.

FB dogodek

OBVESTILO: Iz znanih razlogov bodo dogodki ALUO uho do nadaljnjega potekali preko spleta. Ko se bomo lahko ponovno družili, bodo predavanja potekala v Galeriji Jakopič.

V NOVEMBRU BOMO GOSTILI ŠE:

27. 11. Jaša Vrabec, Žiga Vraničar in Rok Klemenčič: Kako zasnovati v državljana usmerjen sodni sistem

ALUO uho, gostujoča predavanja ustvarjalcev in strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 7. sezono. Gostimo jih v sodelovanju z Galerijo Jakopič, namenjamo pa tako študentom Univerze v Ljubljani kot širši zainteresirani javnosti. Do možnosti druženja v živo bodo dogodki potekali preko spleta.

ALUO Uho.jpg


Priložnost za sodelovanje v komični opereti Kandid

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani v koprodukciji s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in Cankarjevim domom v mesecu novembru pripravlja scensko izvedbo komične operete v dveh dejanjih Leonarda Bernsteina – Kandid. Za izvedbo iščejo vse pevske glasove, ki bi kot zboristi sodelovali v edinstvenem projektu. Kot zunanji študent lahko vpišeš na Akademiji za glasbo UL izbirni predmet ZBOR in prejmeš 3 ECTS. Glasovni preizkus bo potekal v ponedeljek, 21. 9. 2020, in torek, 22. 9. 2020, ob 19.00 v Dvorani Univerze (Kongresni trg 12). Na glasovni preizkus se je potrebno predhodno prijaviti na e-naslov: Zahtevana stran/sekcija vsebuje elemente, ki za delovanje potrebujejo uporabnikovo soglasje za shranjevanje piškotkov (vdelane youtube, facebook video vsebine...).

ali 030 451 925.